Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα για μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά κατέθεσε o επικεφαλής της Παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γ.Καρύδης

ΨΗΦΙΣΜΑ
21 Δεκεμβρίου 2021 / 14:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατέθεσε στο Προεδρείο του ΔΣ προς έγκριση

 το παρακάτω Ψήφισμα για το ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά.
 
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
 
 
Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
κ Πρόεδρε,

Θεωρώ αναγκαίο στη Συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 21 Δεκεμβρίου  2021  να εκδοθεί Ψήφισμα με το ακόλουθο περιεχόμενο:
 
 
Επανέρχεται για μια ακόμη φορά η αδικία, η ανισονομία και η ανισότητα  σε βάρος των Ιονίων Νήσων, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα, καθώς η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αναγκαιότητα επαναφοράς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μόνο στα νησιά του Αιγαίου.

Δεδομένου ότι τα Ιόνια Νησιά τυγχάνουν παραμεθόρια περιοχή, έχουν πληγεί εξίσου με τα νησιά του Αιγαίου από την παρατεταμένη οικονομική, υγειονομική και κοινωνική κρίση και δικαιούνται την ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα που επιβάλλει το άρθρο 101 του Συντάγματος για τις νησιωτικές περιοχές.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αποφασίζει να ζητήσει από την κυβέρνηση κι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα ν΄αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κομισιόν και το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών, ώστε να θεσπιστεί η  μείωση του ΦΠΑ και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους.
 
Το παρόν Ψήφισμα ν΄αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εξωτερικών, στον Υπουργό Οικονομικών, στους Προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και στους έλληνες ευρωβουλευτές, προκειμένου να λάβουν γνώση.
 
Κέρκυρα 20 Δεκεμβρίου 2021
                                                                       
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ