Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Αλεξάκη με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο

Καθολικός Αρχιεπίσκοπος
16 Δεκεμβρίου 2021 / 15:26

Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε ζητήματα που αφορούν κυρίως στην αναστήλωση, προστασία και αποκατάσταση ορισμένων ναών και συμπληρωματικών υποδομών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, πατέρα Γεώργιο, συναντήθηκε την Τετάρτη ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τους, ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε στον κ. Αλεξάκη ορισμένα ζητήματα που απασχολούν την Αρχιεπισκοπή Κέρκυρας, τα οποία αφορούν κυρίως στην αναστήλωση, προστασία και αποκατάσταση ορισμένων ναών και συμπληρωματικών υποδομών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη αναστήλωσης του πυργίσκου που εφάπτεται του μητροπολικού καθολικού ναού Duomo, καθώς έχει υποστεί σημαντική φθορά με την πάροδο του χρόνου και επιπλέον αποτελεί εμβληματικό κτίριο, που χαρακτηρίζει το γενικότερο τοπίο της πλατείας Δημαρχείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη, «ο κ. Αλεξάκης, κατανοώντας την σπουδαιότητα και βαρύτητα του εγχειρήματος, θα διευρευνήσει το ζήτημα προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία. Η Περιφέρεια στέκεται αρωγός στην προστασία και διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και οφείλει να πράξει ότι είναι δυνατό εντός των αρμοδιοτήτων της».