Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις κάλπες οι καθηγητές για να εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ
08 Δεκεμβρίου 2021 / 11:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι καθηγητές των σχολείων της Κέρκυρας

για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της τοπικής ΕΛΜΕ Κέρκυρας αλλά και την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ). Η εκλογική διαδικασία που διενεργείται στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κέρκυρας ξεκίνησε στις 11 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν 855 καθηγητές, ενώ για πρώτη φορά λόγω της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη οι αρχαιρεσίες διενεργούνται χωρίς να είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν τα σχολεία την ημέρα των εκλογών δεν λειτουργούσαν, καθώς άνοιγαν μόνο ως εκλογικά κέντρα για τις αρχαιρεσίες των εκπαιδευτικών.

Τέσσερα υποψήφια σχήματα και ένας ανεξάρτητος

Την ψήφο των καθηγητών διεκδικούν τέσσερα υποψήφια σχήματα, ενώ ως ανεξάρτητος για το Δ.Σ κατεβαίνει ο Δημήτρης Καββαδίας.

Ειδικότερα τα υποψήφια σχήματα είναι τα εξής: η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-ΣΥΝΕΚ (ΑΣΚ-ΣΥΝΕΚ) (13 υποψήφιοι για Δ.Σ και 1 για ΕΕ), Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (16 υποψήφιοι για Δ.Σ και 1 για Ε.Ε), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (25 υποψήφιοι για Δ.Σ και δυο για Ε.Ε) και η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (Π.Ε.Κ.) (4 υποψήφιοι για Δ.Σ και 1 για ΕΕ).

Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου πραγματοποιούνται μόνο δια ζώσης με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας και την χρήση μάσκας που είναι υποχρεωτική. Μέχρι στιγμής η προσέλευση των εκπαιδευτικών είναι περιορισμένη, ωστόσο αναμένεται περισσότερος κόσμος το μεσημέρι, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ