Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκούσης: Αναγκαία η συστηματική δουλειά για τα προβλήματα της σχολικής στέγης

Σχολική στέγη
26 Nov 2021 / 13:52

Η τοποθέτηση της παράταξης "Δημοκρατική Συνεργασία για τον Νότο" στο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα της σχολικής στέγης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πρόταση και εισήγηση της ΛΑ.ΣΥ. συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Νότιας Κέρκυρας το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο.
 
Η τοποθέτηση της παράταξης ΔΗΜΟΣΥΝ με επικεφαλής τον Νίκο Γκούση:

Στο μεγαλύτερο μέρος της η συζήτηση αναλώθηκε στη λεπτομερή καταγραφή των σημειακών αναγκών κάθε σχολείου χωριστά και στις αντίστοιχες απαντήσεις από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής σε καθαρά υπηρεσιακό επίπεδο. Κι ως εκεί…. Και βέβαια επανειλημμένα εκφράστηκε η ‘απαίτηση’ για μια γενναία χρηματοδότηση εκ μέρους της Πολιτείας.

Τα πολλά προβλήματα όλων των σχολικών μονάδων και την τραγική κατάσταση πολλών εξ αυτών τα γνωρίζουμε και σαφώς θεωρούμε αξιοσημείωτη την ανά σχολική μονάδα καταγραφή τους.
 
Όμως η δική μας τοποθέτηση κινήθηκε σε μια διαφορετική κατεύθυνση ξεκινώντας από τα πεπραγμένα των δυο και πλέον χρόνων θητείας της Δημοτικής Αρχής, αναδεικνύοντας καταρχάς τις ευθύνες που της αναλογούν για τις μεγάλες καθυστερήσεις των σχετικών έργων, δίχως βέβαια να διστάσουμε να πούμε μπράβο για τη μικρή προσπάθεια μικροπαρεμβάσεων με αυτεπιστασία.

Στη συνέχεια ξεπερνώντας την τετριμμένη περιγραφή μιας μίζερης κατάστασης, θέσαμε το διαχρονικό πρόβλημα της σχολικής στέγης στην ευρύτερη και πραγματική του διάσταση  για όλη τη χώρα, ώστε να μην υπάρχουν αυταπάτες, ότι ο Δήμος μας μπορεί να τύχει κάποιας ιδιαίτερης εύνοιας.

Και στο τέλος καταλήξαμε, ότι ο μόνος δρόμος για μια εφικτή βελτίωση των σχολικών κτηριακών υποδομών είναι η οργανωμένη πολιτική και υπηρεσιακή δουλειά.

Συγκεκριμένα προτείναμε:

- Την επιτάχυνση των έργων του τεχνικού προγράμματος 2020 και 2021 που αφορούν τη συντήρηση της σχολικής στέγης. Κακώς δεν έχουν καν δημοπρατηθεί ακόμα.

- Την καταγραφή από την τεχνική υπηρεσία όλων των προβλημάτων ανά κατηγορία και εν συνέχεια την προτεραιοποίηση των αναγκών.                                 

- Την προετοιμασία ώριμων μελετών με στόχο την ένταξη των  έργων που θα επιλεγούν είτε σε κατάλληλα Προγράμματα, είτε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου με τακτική χρηματοδότηση ή με ιδίους πόρους.

Αυτές οι προτάσεις και στη συνέχεια οι τεκμηριωμένες και στοχευμένες ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ χρηματοδότησης οδηγούν σε πολιτικές ουσίας κι όχι οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και οι μεγαλόστομες γενικές καταγγελίες….

26 Νοέμβρη 2021

Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο