Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας καταδικάζει τα προσβλητικά σχόλια στο δημοτικό συμβούλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας καταδικάζει τα προσβλητικά σχόλια στο δημοτικό συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον τρόπο διαξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας καταγγέλλει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

22
Νοεμβρίου / 2021

καταλογίζοντας ευθύνες στον Πρόεδρο, ο οποίος «αντί να βοηθάει, εκτρέπει τη διαδικασία και συμβάλλει στο να οξύνονται τα πνεύματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:
Το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) είναι πολιτικό όργανο. Τα μέλη του ζουν ανάμεσα στο λαο και μπορούν να ακούν και να γνωρίζουν άμεσα τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις αγωνίες του. Στις συνεδριάσεις του ΔΣ, τα μέλη του καλούνται να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις που αφορούν άμεσα τη ζωή και τις ανάγκες του λαού.

Για αυτό οι συνεδριάσεις πρέπει να διεξάγονται σε συνθήκες τέτοιες, ώστε να αναπτύσεται δημιουργικός διάλογος, να διευκολύνονται όλα τα μέλη να εκθέτουν τις απόψεις τους, μέσα σε κλίμα αλληλοσεβασμού και ευπρέπειας. Το τελευταίο διάστημα το κλίμα αυτό έχει διαταραχθεί έντονα. Έχουμε συνεχείς διακοπές ομιλητών και σχόλια κατά τη διάρκεια των ομιλιών που δυναμιτίζουν το κλίμα και εκτρέπουν τη συζήτηση,
Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται η ποιότητα της συζήτησης και το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων.

Σοβαρή ευθύνη έχει ο δήμαρχος ο οποίος τελευταία αντί να βοηθάει εκτρέπει τη διαδικασία με τις συνεχείς διακοπές και συμβάλλει να οξύνονται τα πνεύματα και να υποβαθμίζεται η συζήτηση. Το τελευταίο περιστατικό κατά τη συνεδρίαση της 16-11-2021 ήταν απαράδεκτο και καταδικαστέο. Σε αυτό πρωτοστάτησε για ακόμα μια φορά (3η και 4η ίσως) ο αντιδήμαρχος κ. Σ. Ανδριώτης. Τέτοιες συμπεριφορές και προσβλητικές εκφράσεις σαν αυτή που για άλλη μια φορά ξεστόμισε δεν έχουν θέση μέσα στο ΔΣ.

Την καταδικάζουμε και την καταγγέλουμε στο λαό.

Η δημοτική αρχή έχει σοβαρή ευθύνη για την σωστή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.