Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο ΣΜΑ Τεμπλονίου στρέφεται ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

ΣΜΑ
17 Nov 2021 / 12:40

Δεν είναι αρνητική η Μερόπη Υδραίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προσωρινή λύση του ΣΜΑ Κεντρικής Κέρκυρας στο Τεμπλόνι, ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας ως μόνη διέξοδο για την συνέχιση της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Πάλαιρο (μέχρι τη χωροθέτηση του ΣΜΑ Νότου). Η σύμβαση με τον εργολάβο που έχει έδρα την περιοχή στα Δανίλια - Κυρά Χρυσικού και είχε αναλάβει το έργο της μεταφόρτωσης μέχρι πρότινος, δεν ανανεώθηκε.

Το θέμα είχε ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή Νότιας Κέρκυρας και στη συνέχεια τέθηκε προς συζήτηση και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η πρόταση εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισαν «παρών».

Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για χρήση των εγκαταστάσεων μεταφόρτωσης στο Τεμπλόνι, έως ότου χωροθετηθεί και κατασκευαστεί ο ΣΜΑ Νότου. 

Για τις εγκαταστάσεις

«Ουσιαστικά, πρόκειται για αίτημα προς τον Δήμο μας, ώστε να μισθωθούν οι εγκαταστάσεις του Σταθμού στο Τεμπλόνι», εξηγεί στην "Ε" η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου. «Ωστόσο, η μίσθωση θα γίνει αποκλειστικά και μόνον για τη χρήση του χώρου, όχι για τις υπηρεσίες της εργολαβίας. Αυτό θα είναι σύμβαση που θα κάνει ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας» προσθέτει η κ. Υδραίου.

Υπό προϋποθέσεις

«Όταν πάρουμε στα χέρια μας το αίτημα, θα εξεταστεί από τη δική μας Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια είναι απαραίτητη και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας. Δεν θα είναι δική μου η απόφαση αλλά προσωπικά, θέλω να βοηθήσω, γιατί όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Κέρκυρα με τα σκουπίδια στους δρόμους. Ούτε και εγώ θα ήθελα να ξαναδώ τους δρόμους να έχουν γίνει ανεξέλεγκτες χωματερές και να απειλούν την δημόσια υγεία και τον τουρισμό. Στο κάτω - κάτω, η Κέρκυρα είναι ένα νησί, ας χωρίζεται σε τρεις Δήμους. Αλλά επαναλαμβάνω: Το αίτημα θα εξεταστεί συνεκτιμώντας το χρονικό διάστημα της μίσθωσης, τις ποσότητες, καθώς και αν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες χωροθέτησης και υλοποίησης του ΣΜΑ Νότου» τονίζει η Μερόπη Υδραίου.    

Αδειοδότηση

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι σε πρόσφατη αυτοψία που έκανε το Κλιμάκιο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στο Τεμπλόνι, διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί χωρίς αδειοδότηση. Διαπιστώθηκαν επίσης σοβαρές ελλείψεις που προκαλούν ρύπανση και επικρέμαται επιβολή προστίμου της τάξεως των 20.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Σπύρος Ιωάννου, πριν από την επιβολή προστίμου, προβλέπεται αρχικά να γίνουν συστάσεις για  συμμόρφωση. 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ