Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστέλλονται όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
11 Nov 2021 / 14:09

Σε κατάσταση «πολιορκίας» το δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολιορκεί το Νοσοκομείο Κέρκυρας ο κορωνοϊός, αφού οι εισαγωγές των ασθενών θετικών στον covid, γίνονται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς και με το υγειονομικό προσωπικό να εργάζεται χωρίς ανάσα. 

Ήδη η Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων έχει υπερβεί τη δυναμικότητά της και με στοιχεία Πέμπτης (ώρα 14:00) νοσηλεύει 30 ασθενείς, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε εκεί από την Παθολογική Κλινική.
Επιπλέον, σήμερα εντοπίστηκαν ακόμα τρεις ασθενείς στην Παθολογική Κλινική, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid. 

Παράλληλα, μεταφέρθηκαν δύο ασθενείς στην ΜΕΘ, οι οποίοι δεν είναι διασωληνωμένοι, αλλά χρήζουν εντατικής παρακολούθησης. 

Ενδεικτική της εικόνας «γενικού συναγερμού» είναι η απόφαση της Διοίκησης που εστάλη σήμερα στις αρμόδιες διευθύνσεις, να ανασταλούν από 12/11/21 και μέχρι νεωτέρας όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία,  λόγω των νέων υγειονομικών συνθηκών και της αναγκαιότητας λήψης μέτρων. 

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού μετατρέπεται ουσιαστικά σε νοσοκομείο μίας νόσου, με ο,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό για την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ