Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και η Κέρκυρα συμμετείχε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κλιματική κρίση

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
06 Nov 2021 / 14:33

Χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαμαρτυρία για την κλιματική κρίση έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Ανουντσιάτα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο και την Ελλάδα με αφορμή την Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, σήμερα, στην Γλασκώβη.

Κάλεσμα για συμμετοχή τοπικών κινημάτων και ενεργών πολιτών στην συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι απηύθυνε ο Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος Κέρκυρας.



Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι συνομιλίες στη Γλασκώβη δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κανένα ουσιαστικό μέτρο εκφράζοντας την πεποίθηση ότι για μια ακόμη φορά οι ηγέτες όλου του πλανήτη θα αποτύχουν στην εξεύρεση λύσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανακοπή της κλιματικής κρίσης. 

«Αυτοί που έχουν την ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος σε παγκόσμια κλίμακα δεν  μπορούν και δεν θέλουν να βρουν τη λύση για την προάσπισή του. Λύση  μπορεί να δώσει το ίδιο το περιβαλλοντικό κίνημα που αναπτύσσεται διεθνώς. Οι κινητοποιήσεις στις 6 Νοέμβρη μπορούν να συμβάλουν στο χτίσιμό του και στο να ενώσουν τις φωνές που διεκδικούν αποφασιστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την ανακοπή της κλιματικής κρίσης», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κέρκυρας Βέρα Κορωνάκη.