Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Παιδείας για θέματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Παιδείας για θέματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης συγκεκριμένων Τμημάτων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά για τους νέους φοιτητές

05
Νοεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελο Συρίγο και τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστήμιου, Ανδρέα Φλώρο, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας στην Κέρκυρα.

Κύριο θέμα συζήτησης απετέλεσε η εύρυθμη λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου και η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης συγκεκριμένων Τμημάτων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά για τους νέους φοιτητές. Επιπλέον η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κτιριακό ζήτημα, όπως και στην έλλειψη φοιτητικής στέγης. Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα πραγματοποίησης μετατροπών, ώστε τα κτίρια του Πανεπιστημίου να γίνουν καλύτερα προσβάσιμα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου και στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξής του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα στηριχθούν περαιτέρω η λειτουργία αλλά και η εξωστρέφεια του συγκεκριμένου Ερευνητικού Κέντρου.

Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε επιπροσθέτως την έλλειψη προσωπικού στην Περιφερειακή Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους στην Κέρκυρα και ζήτησε να προβλεφθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.