Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση για Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Άντζελα Ρίγγα
25 Οκτωβρίου 2021 / 15:10

Ερώτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος Άντζελα Ρίγγα, εκπρόσωπος της «Φωνής-Δημότες για Διαφάνεια».

Θέμα: Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
Προς: κα Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Καλόγερο, Αντιδήμαρχο ποιότητας Ζωής, καθημερινότητας και πολιτικής Προστασίας κο Θεοχάρη Γιώτη
Κέρκυρα 25/10/2021

Σύμφωνα με το από 20/09/2021 επισυναπτόμενο δημοσίευμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τα πλημμυρικά φαινόμενα»* στην ιστοσελίδα ErtNews, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Γενικό Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος», οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας θα πρέπει να έχουν ήδη ολοκληρώσει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων με την σύνταξη των αντίστοιχων Σχεδίων σε επίπεδο Δήμων, Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, αντίστοιχα.

Με αφορμή των προ 10-ημέρου πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών περιουσιών επιχειρήσεων και κατοικιών στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων λόγω υπερχείλισης των ποταμιών και των ρεμάτων, ζητώ να μου κοινοποιηθούν τα εξής:

1. Το Σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

2. Τα πρακτικά και τις ημερομηνίες των ειδικών συνεδριάσεων των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.), με θέμα την πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

3. Το σχεδιασμό της δράσης του Δήμου μας αναφορικά με τις αναμενόμενες ενέργειες των υπηρεσιών (ποια, πότε, τι) του Δήμου για την ανακούφιση των υφισταμένων καταστροφών και συνεπειών των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων.

Θα παρακαλούσα τα παραπάνω να μου κοινοποιηθούν πριν την 22η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2021 καθότι καθότι τα έγγραφα αυτά οφείλουν να είναι άμεσα εύκαιρα.
 
Άντζελα Ρίγγα, Δημοτική Σύμβουλος Φωνή Δημότες για Διαφάνεια