Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα προσπάθεια από την ΠΙΝ για την αντιμετώπιση των πλημμυρών

Πλημμύρες
12 Οκτωβρίου 2022 / 16:44

Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι βροχοπτώσεις στη Νότια Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δυνατότητες παροχέτευσης ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής στη λεκάνη απορροής εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Κώστα Ζορμπά με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Μανώλη Ορφανουδάκη και τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ. 

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Νότια Κέρκυρα που προκλήθηκαν από τη νεροποντή τα ξημερώματα της Τρίτης. Έγινε ένας πρώτος απολογισμός των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν και εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω παρεμβάσεων για να αποτραπεί η επανάληψη των φαινομένων. 

Μετά από τη συζήτηση προτάσεων, η ΠΙΝ προσανατολίζεται προς μια δέσμη μέτρων, αρχίζοντας ενδεχομένως από την εκπόνηση μελετών για τους τρόπους παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων στη λεκάνη απορροής. Εφόσον διαπιστώθηκε ότι ο ποταμός δεν "έσπασε" και κατάφερε να συγκρατήσει τη μεγάλη ροή, το αντικείμενο της μελέτης θα είναι στην παροχέτευση των υδάτων που ρέουν από το βουνό. 

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόταση να γίνει αυτοψία στα ιδιωτικά οικόπεδα και τις σούδες που υπάρχουν, προκειμένου να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο πρώην Τεχνικός Διευθυντής της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας κ. Καραλής.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ