Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζητούν στέγαση στην εστία και για τους ανεμβολίαστους φοιτητές

ΦΟΙΤΗΤΕΣ
25 Οκτωβρίου 2021 / 10:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κινητοποίηση από τους εστιακούς φοιτητές, εκπροσώπους από τα Διοικητικά Συμβούλια του Ι. Π. και την Επιτροπή Αγώνα Ι.Π.

, πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου στις 21/10.

Οι φοιτητές κατήγγειλαν ότι δεν νοείται σήμερα ένας φοιτητής να αποκλείεται από και να του αφαιρούν το δικαίωμα στην στέγαση και στις σπουδές του, εάν δεν έχει κάνει το εμβόλιο, οδηγώντας έτσι στον διαχωρισμό σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Έτσι, παίζουν κορώνα γράμματα με την υγεία μας, αφού δεν λαμβάνουν κανένα μετρό υποστήριξης για τις εστίες, αφήνοντας στον δρόμο τους φοιτητές για ακόμα μια φορά.

Ο Πρύτανης δήλωσε ότι η Πρυτανεία δεν είναι απαραίτητα υπεύθυνη για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ατομική ευθύνη των φοιτητών, κατηγοριοποιώντας τους, έτσι, σε υγειονομικό κίνδυνο, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις . Αντί να γίνεται το εμβόλιο και τα test ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, προχωρούν σε εκβιασμό των φοιτητών και σε απαράδεκτο διαχωρισμό για να συγκαλύψουν τις ευθύνες του Πανεπιστημίου για την έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, υπαλλήλων κ.α.

Απαιτούμε:
  •  Να παρθούν άμεσα οι αποφάσεις για τουςφοιτητές που περιμένουν να μπουν στα δωμάτια που δικαιούνται!
  • Η Πρυτανεία και οι αρμόδιοι να πάρουν όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της στέγασης και της υγείας των φοιτητών!
  • Να μην μείνει ούτε ένας φοιτητής εκτός εστίας και συμβεβλημένωνξενοδοχείων!
 Καλούμε άμεσα όλους τους φοιτητές του Ι.Π., να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στο δικαίωμα των φοιτητών στην δωρεάν στέγαση!!!