Επιστολή Αυλωνίτη στον Υπ. Υγείας για την έλλειψη μόνιμων γιατρών στα Διαπόντια

Επιστολή Αυλωνίτη στον Υπ. Υγείας για την έλλειψη μόνιμων γιατρών στα Διαπόντια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Αυλωνίτης

22
Οκτωβρίου / 2021

για  το καίριο ζήτημα της έλλειψης μόνιμων ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία της Ερείκουσας και του Μαθρακίου.
 
Ο βουλευτής τόνισε πως  η απουσία ιατρού από την Ερείκουσα και το Μαθράκι, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται περιστασιακά και εντελώς συμπωματικά με την υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας οπλίτη γιατρού στο καθένα από τα νησιά αυτά. Μόνος ορθός και δίκαιος τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η μόνιμη παρουσία Ιατρού του ΕΣΥ στα νησιά μας.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :
 
Προς 
 
Τον Υπουργό Υγείας 
κ. Αθανάσιο Πλεύρη
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
Θέμα: «Έλλειψη ιατρού στα περιφερειακά ιατρεία της Ερείκουσας και του Μαθρακίου»
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Δυστυχώς, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να επαναλάβω και να αναδείξω και σε εσάς, ως αρμόδιο Υπουργό, το καίριο ζήτημα της έλλειψης μόνιμων ιατρών στα περιφερειακά ιατρεία των Διαποντίων Νήσων. Εν προκειμένω όμως, αναφέρομαι για τα αγροτικά ιατρεία της Ερείκουσας και του Μαθρακίου.
Θεωρώ απαραίτητο να γίνει εκ μέρους σας αντιληπτό πως η αδυναμία του Υπουργείου σας βρίσκεται σε ένα βασικό πρόβλημα που σχετίζεται με την μονιμότητα γιατρού σε καθένα από τα Διαπόντια Νησιά μας. 
 
Η απουσία ιατρού από την Ερείκουσα και το Μαθράκι, όπως συμβαίνει τώρα και συνεχώς, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται περιστασιακά και εντελώς συμπωματικά με την υπηρέτηση της στρατιωτικής θητείας  γιατρού στο καθένα από τα νησιά αυτά.
 
Η συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως γίνεται στην περίπτωση των Οθωνών στους οποίους εδώ και λίγους μήνες έχει εγκατασταθεί φυλάκιο των Ενόπλων Δυνάμεών μας, με την τοποθέτηση Στρατιωτικού Ιατρού μπορεί να λύνει κατά περιόδους το πρόβλημα, ωστόσο δεν απαντά σε αυτό οριστικά και αμετάκλητα. 
 
Προσωπικά θεωρώ πως ο μόνος ορθός και δίκαιος τρόπος επίλυσης του προβλήματος είναι η από μέρους σας μεθόδευση της μόνιμης παρουσίας Ιατρού του ΕΣΥ, έτσι ώστε να επικρατήσει στους κατοίκους το αίσθημα της ασφάλειας για την ίδια τους, τη ζωή.
 
Εφιστώ την προσοχή σας στο ζήτημα και για λόγους εθνικής ασφάλειας και σημασίας, δεδομένου ότι τα Διαπόντια Νησιά μας αποτελούν λόγω της γεωγραφικής τους θέσης πυλώνες σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή  ειδικά, σε μια τέτοια περίοδο που διανύουμε για τα εθνικά μας θέματα, θεωρώ αναγκαίο και κρίσιμο να διαφυλάξουμε πολύπλευρα και ουσιαστικά, τα εθνικά μας δίκαια.
 
Βρίσκομαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και επικοινωνία.
Με εκτίμηση,
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
--