Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές της Κέρκυρας την Τετάρτη

Μπάλλος
19 Οκτωβρίου 2021 / 15:07

Αποτελούμενο από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, μηχανικούς, καθώς και η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Κυβερνητικό κλιμάκιο, υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών αλλά και η προϊσταμένη της ΕΥΔΕ πρόκειται να επισκεφθούν αύριο το νησί μας προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να έχουν ιδία άποψη για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε καί το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας την περασμένη Πέμπτη.

Αυτό έκανε γνωστό στη Δήμαρχο ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μετά και από επιστολές τις οποίες απέστειλε  η Μ. Υδραίου σε συναρμόδια Υπουργεία και Φορείς.
 
Το Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, αναμένεται να έρθει αύριο το μεσημέρι στην Κέρκυρα όπου θα περιοδεύσει στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές.

Στην Κέρκυρα θα βρεθεί και κλιμάκιο μηχανικών του αρμόδιου Υπουργείου καθώς και η  Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Χάραρη Ακριβή με την οποία η κ. Υδραίου είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία.
           
Το ζήτημα των ζημιών που προκλήθηκαν σε επίπεδο δημόσιων υποδομών και η αποκατάστασή τους ήταν και το αντικείμενο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα η Δήμαρχος με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη ο οποίος εκτός απροόπτου αναμένεται να έρθει μια από τις επόμενες ημέρες στο νησί μας. 

Της τηλεφωνικής συνομιλίας είχε προηγηθεί επιστολή της Δημάρχου στον κ. Καραγιάννη στην οποία του εκθέτει τα προβλήματα που προέκυψαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα ζητώντας παράλληλα, στην αποστολή του υπηρεσιακού κλιμακίου του Υπουργείου, να συμπεριληφθεί και ειδικός Γεωλόγος-Γεωτεχνικός.

Εκτός των επαφών και επιστολών τις οποίες απέστειλε η Δήμαρχος στα συναρμόδια Υπουργεία, η κ. Υδραίου απέστειλε επιστολή και στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε), ειδικό κλιμάκιο του οποίου αναμένεται επίσης να έρθει στο νησί μας προκειμένου να παράσχει εξειδικευμένη γνώμη και συμβουλή για ζημιές που χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης (διαβρώσεις εδαφών, καθιζήσεις οδοστρωμάτων, κατολισθήσεις πρανών κ.α.).