Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδήλωση ενημέρωσης για την μείωση κινδύνου καταστροφών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
13 Οκτωβρίου 2021 / 15:27

Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης του Κινδύνου Καταστροφώνπραγματοποίησε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας  Ν. Μηλιώτης, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Α. Σουρβίνος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Γ.Ναούμ, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Κέρκυρας Πυραγός Ν. Κολοβός, ο Διοικητής του Α' Πυροσβεστικου Σταθμού  Τ. Ανδριώτης, ο Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου  Μ.Αυλωνίτης, πολίτες και  μαθητές Γυμνασίου.

Στο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.

Στη συνέχεια ο κ.Μηλιώτης στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το επίπεδο του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ακολούθησε μια παρουσίαση από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου Ανδρέα Χατζηανδρέου με θέμα: «Μείωση κινδύνου φυσικών καταστροφών, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο» και στη συνέχεια ο διοικητής κ.Κολοβός παρουσίασε το θέμα του σεισμικού κινδύνου και τρόπους αυτοπροστασίας από το σεισμό.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε δράση διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων για την αποφυγή οικιακών πυρκαγιών από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού σε κεντρικά σημεία της πόλης.