Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας:Έκτακτη χρηματοδότηση 30.000 ευρώ για το Π. Φρούριο

ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
12 Οκτωβρίου 2021 / 15:59

Η χρηματοδότηση αφορά στην εκπόνηση μελέτης για την στερέωση των βραχωδών πρανών στο ΝΑ τμήμα του Παλαιού Φρουρίου

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση είχε σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Θεμιστοκλή Βλαχούλη και εκπροσώπους της ερευνητικής - μελετητικής ομάδας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου που εκπονούν το master plan των δύο Φρουρίων της πόλης της Κέρκυρας, ο βουλευτής ΝΔ Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας.


Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής εγκρίθηκε έκτακτη χρηματοδότηση 30.000 ευρώ, ώστε να εκπονηθεί μελέτη για την στερέωση των βραχωδών πρανών στο ΝΑ τμήμα του Παλαιού Φρουρίου, πρόβλημα που φανερώθηκε μετά την αποψίλωση - καθαρισμό του από θάμνους και φυτά.
Μaster plan
Σε ότι αφορά στο master plan, όπως δήλωσε ο κ.Γκίκας στο πρώτο αυτό 5ηνο από την υπογραφή της Σύμβασης, έχει ήδη γίνει σημαντική δουλειά όσον αφορά στην ιστορική τεκμηρίωση και στην παθολογία όλων των κτισμάτων των Φρουρίων.

Το master plan αναμένεται να παραδοθεί την Άνοιξη του 2022 και βεβαίως σε αυτό θα περιλαμβάνονται κατευθύνσεις για την εκπόνηση μελετών σε όσα κτίρια παρουσιάζουν καταστροφές, διαβρώσεις, κλπ, (π.χ. παλαιό Βρετανικό Νοσοκομείο) και στις χρήσεις τους. Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ενταχθεί η αποκατάστασή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
Η επόμενη συνάντηση με την μελετητική ομάδα του ΕΜΠ θα γίνει τον Δεκέμβριο.