Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία της «Μέλισσας» - Μαζί και ο Δημήτρης Μπιάγκης

Μέλισσα
08 Οκτωβρίου 2021 / 18:06

«Η εξουσία πρέπει να δείχνει ευαισθησία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμπαρίσταται στη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων ΑμΕΑ, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης:
«Νιώθω την ανάγκη να σταθώ στο πλευρό του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων, Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και να προσυπογράψω την ανακοίνωση – διαμαρτυρία σχετικά με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κ. Κων/νου Ζορμπά που «ξέχασε» να συμπεριλάβει τα παιδιά των δύο κέντρων ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ» και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Δημοτική Φωλιά», στην απόφασή του για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κέρκυρας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι γονείς αυτών των ηρωικών παιδιών, μας θυμίζουν για ακόμα μια φορά πως και τα δικά τους παιδιά αξίζουν το ενδιαφέρον μας. Η εξουσία οφείλει και πρέπει να δείχνει την απαραίτητη μέριμνα απέναντι στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Επιβάλλεται λοιπόν, έστω και τώρα, μια δημόσια συγγνώμη από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη. Τα λάθη γίνονται για να διορθώνονται.

Η διαμαρτυρία της «Μέλισσας»

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού – αόρατοι πολίτες οι νέοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας  (ΚΔΗΦ) «ΜΕΛΙΣΣΑ»
   
Μετά τους πολύχρονους αγώνες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) για την εξάλειψη των ανισοτήτων και το δικαίωμα να ζουν τα άτομα με αναπηρία με σεβασμό και αξιοπρέπεια, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας αισθανθήκαμε μετά από πολλά χρόνια ξανά ότι τα παιδιά μας θεωρούνται «ΑΟΡΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ», αφού με έκπληξη και με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για την αρ. πρωτ. οικ. 78721/31994/6-10-2021 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας κ. Κων/νου Ζορμπά για το  κλείσιμο των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Κέρκυρας, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Συλλόγου μας και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Δημοτική Φωλιά» του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αφήνοντας στο έλεος της κακοκαιρίας τα παιδιά των δύο αυτών κέντρων, παιδιά με κινητικά προβλήματα και σοβαρές ασθένειες, που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τις δύσκολες συνθήκες της κακοκαιρίας, τόσο στην υγεία τους, όσο και στην δύσκολη μετακίνησή τους.
   
Λυπούμαστε ακόμη περισσότερο, διότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από την προηγούμενη θητεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας και Συνοχής  και την θετικότατη συνεργασία μας, γνωρίζει πολύ καλά το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» με τις πολλές και δημιουργικές δραστηριότητές του, όπως τις πρόσφατες δημοσιευμένες επισκέψεις των παιδιών του στο Μουσείο Καποδίστρια και στο Κέντρο Ανακύκλωσης Λιαπάδων, αλλά και τον Σύλλογό μας με το πολύχρονο κοινωνικοεκπαιδευτικό του έργο, τον μόνο φορέα της Κέρκυρας που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και υποστήριξη εν μέσω πανδημίας στα άτομα  με αναπηρία και τις οικογένειες τους από το Κέντρο Ψυχιατρικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής Υποστήριξης του Συλλόγου μας.
                                                Με εκτίμηση
   
Ο Πρόεδρος                                                                              Η Γραμματέας
 
Ζουμπουλίδης Σπυρίδων                                                              Κοντού Μαρία