Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι γονείς του 8ου νηπιαγωγείου

Νηπιαγωγείο
01 Οκτωβρίου 2021 / 16:47
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ανάστατοι οι γονείς μετά τα βίαια παιχνίδια των μαθητών στον αύλειο χώρο των Λυκείων, όπου βρίσκονται τα κοντέινερ των Νηπιαγωγείων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μια ημέρα μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που προκλήθηκαν στο χώρο των Γενικών Λυκείων, τα οποία τελούν εδώ και ημέρες υπό κατάληψη, έγινε ανασύνταξη των μαθητών του 3ου ΓΕΛ, ενώ η κατάληψη συνεχίστηκε στο 1ο, 2ο, 4ο ΓΕΛ και στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κέρκυρας, Αντώνης Κουρσάρης, έγινε δέκτης καταγγελιών ότι νωρίς το μεσημέρι, σημειώθηκε πετροπόλεμος και ρίψη κροτίδων, αυγών και λαχανικών μεταξύ των μαθητών στον προαύλιο χώρο, όπου έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερ για την λειτουργία του 8ου και του 12ου νηπιαγωγείου. Τα επεισόδια αν και ήταν μικρής έκτασης, ωστόσο στάθηκαν ικανά να τρομάξουν τους λιλιπούτειους μαθητές που δεν τόλμησαν να βγουν έξω από τα κοντέινερ για το διάλειμμά τους.

Ανάστατοι οι γονείς

Η εξέλιξη πάντως αυτή προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση των γονέων, οι οποίοι εξαρχής, όπως και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, είχαν εκφράσει έντονα τις αντιρρήσεις τους για την λειτουργία των νηπιαγωγείων στο χώρο των Γενικών Λυκείων, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατη η συνύπαρξη μικρών μαθητών με τα παιδιά των Λυκείων. Όπως τόνισε μάλιστα στην «Ε» η Πρόεδρος του υπό σύσταση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου νηπιαγωγείου, Νίκη Διαμαντοπούλου, οι γονείς προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχουν ζητήσει και ραντεβού με την Δήμαρχο Μ.Υδραίου. «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για την συνύπαρξη των μικρών μαθητών των νηπιαγωγείων με τα παιδιά. Ζητάμε άμεσα να γίνει η μεταστέγαση του σχολείου σε χώρο μισθωμένο», τόνισε η ίδια, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι πάγιο αίτημα παραμένει η δημιουργία Νέου Ενιαίου Σχολικού Κέντρου Μανδουκίου, που θα στεγάσει όλες τις βαθμίδες (βρεφονηπιακός σταθμός, προσχολική αγωγή, νηπιαγωγείο).
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.