Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοιξε με πιέσεις του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων το Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου

Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου
07 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το σχολείο παρέμενε κλειδωμένο ελέχιστα 24ωρα πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άνοιξε τελικά μετά από πίεση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων το κτίριο που στεγάζει το Νηπιαγωγείο Κοντοκαλιού, το οποίο παρέμενε κλειδωμένο,  ελάχιστες μέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με δήλωση μελών του Συλλόγου στην "Ε" η ιδιοκτησία είχε οικονομικές εκκρεμότητες με τον Δήμο και για αυτόν τον λόγο δεν μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να εισέλθουν στον χώρο.

Κατόπιν επαφών του Συλλόγου με την εντεταλμένη Παιδείας Μαρία Ζερβού, το σχολείο τελικά ξεκλειδώθηκε και σήμερα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και καθαρισμοί ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Μετά από Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου πραγματοποιήσαμε Συνέλευση την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, με παρουσία και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. 

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το απαράδεκτο γεγονός ότι μέχρι σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2023, οι διδάσκοντες του Νηπιαγωγείου μας δεν έχουν μπορέσει να εισέλθουν στον χώρο που θα υποδεχθεί τα παιδιά μας σε 5 ημέρες! 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι και διεκδικούμε από τον αρμόδιο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας την αποκλειστική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου μας σε περιβάλλον ασφαλές και παιδαγωγικό. Απαιτούμε το Σχολείο μας να ανοίξει, με έτοιμους και καθαρούς τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους! 

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε λειτουργία νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου εκτός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής ή σε απαράδεκτες συνθήκες προκάτ αίθουσας.

Τα παιδιά μας είναι το παρόν και το μέλλον!

Η Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ»

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.