Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακύρωσε η Αποκεντρωμένη την διαγραφή Πλασκασοβίτη από τον Κ.Λέσση

ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗΣ
29 Σεπτεμβρίου 2021 / 12:09
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί εκφράζει ο Κ.Πλασκασοβίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δικαιωμένος και έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί δηλώνει στο «enimerosi.com» ο δημοτικός σύμβουλος Νότιας Κέρκυρας Κ.Πλασκασοβίτης μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σύμφωνα με την οποία θεωρείται άκυρη η απόφαση του Δημάρχου Κώστα Λέσση να τον διαγράψει από την παράταξη της πλειοψηφίας.   
 
Το σκεπτικό
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 66 παρ.5 του 3852/10  η δημοτική παράταξη που έχει τουλάχιστον τρία μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των 2/3 αυτής, μπορεί να προχωρήσει στην διαγραφή συμβούλου της, ο οποίος είναι μέλος της.

Ωστόσο, η ενέργεια του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας για την διαγραφή του κ.Πλασκασοβίτη από την δημοτική πλειοψηφούσα παράταξη «Ενωτική Κίνηση Νότιας Κέρκυρας, έγινε κατά παράβαση των διατάξεων του ανωτέρω άρθρου, καθώς δεν υπήρξε η πλειοψηφία των 2/3 των μελών της παράταξης, στην οποία ανήκει το υποψήφιο προς διαγραφή μέλος της. Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκε η εν μέρει ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου Κ.Λέσση ως προς το μέρος που αφορά την διαγραφή  του δημοτικού συμβούλου κ.Πλασκασοβίτη από την δημοτική πλειοψηφούσα παράταξη για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 66 παρ. 5 του Ν.3852/10.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Λέσσης ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου στις 8 Αυγούστου την διαγραφή του κ.Πλασκασοβίτη, επισημαίνοντας ότι η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης ήρθε ως φυσικό αποτέλεσμα της διαφορετικής πολιτικής αντίληψης του δεύτερου από τα λοιπά μέλη του συνδυασμού.

«Κατά την μέχρι σήμερα πορεία του ως Αντιδήμαρχος επιχείρησε επανειλημμένα να χρησιμοποιήσει το πολιτικό του αξίωμα για προώθηση των προσωπικών του επιδιώξεων και της προσωπικής πολιτικής του ύπαρξης, πράξη που αντίκειται στη δημοκρατική λειτουργία της Δημοτικής Αρχής», αναφέρονταν μεταξύ άλλων.

 Η δήλωση αυτή προκάλεσε τότε την αντίδραση του κ.Πλασκασοβίτη καλώντας τον δήμαρχο να απαντήσει δημόσια και να δώσει εντός 24 ωρών όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χρησιμοποίησε το πολιτικό του αξίωμα για προώθηση των προσωπικών του επιδιώξεων και της προσωπικής πολιτικής του ύπαρξης.

Πλασκασοβίτης: Θα ανεξαρτητοποιηθώ

Εν συνεχεία ο ίδιος προσέφυγε στις 24 Αυγούστου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της απόφασης του κ.Λέσση. «Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που με δικαιώνει, θα ζητήσω άμεσα την παραίτησή μου από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη και θα ανεξαρτητοποιηθώ. Η διαφωνία μας με τον κ.Λέσση είναι πολιτική. Δυστυχώς από την αρχή της θητείας του έως σήμερα ενεργεί βιαστικά και υποπίπτει στο ένα λάθος μετά το άλλο», τόνισε στην «Ε» ο κ.Πλασκασοβίτης.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.