Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημοπρατείται Ιούλη, το ταρτάν για το γήπεδο της Λευκίμμης

ΛΕΣΣΗΣ
02 Ιουνίου 2022 / 16:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια δήλωση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας κ. Κ. Λέσση την Τετάρτη 1 Ιούνη στο γήπεδο της Λευκίμμης, στη διάρκεια των αγώνων στίβου των Δημοτικών Σχολείων, χαροποίησε όλους τους παρευρισκόμενους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια δήλωση του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας κ. Κ. Λέσση την Τετάρτη 1 Ιούνη στο γήπεδο της Λευκίμμης, στη διάρκεια των αγώνων στίβου των Δημοτικών Σχολείων, χαροποίησε όλους  τους παρευρισκόμενους. Και αυτό γιατί υποσχέθηκε ότι οι αγώνες την επόμενη χρονιά θα γίνουν σε ταρτάν, το Δημοτικό γήπεδο της Λευκίμμης θα αλλάξει όψη και η δέσμευση του θα έχει αντίκρισμα πιστεύουμε. Εννοείτε ότι στο έργο που θα γίνει, υπάρχει σχεδιασμός και για σκάμματα αλμάτων, βαλβίδες ρίψεων κλπ. Άλλωστε είπε πως δεν αργεί η δημοπράτηση και θα γίνει εντός του Ιουλίου 2022, ενώ αρχικά πίστευε ότι θα προλάβαιναν οι υπηρεσίες να το κάνουν μέσα στον Ιούνιο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λέσσης είπε:

«Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, μου το ζήτησαν οι διοργανωτές. Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια την οποίαν έκαναν και να σας ανακοινώσω ότι του χρόνου αυτή η κατάσταση εδώ δεν θα υπάρχει. Θα γίνει ένα σύγχρονο ταρτάν. Άρα ετοιμαζόμαστε γι μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση και ο κλασσικός αθλητισμός επειδή είναι πηγή ζωής και επειδή είναι συλλογική προσπάθεια πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να κάνουμε πιο σύγχρονες υποδομές. Το μόνο που σας λέω σίγουρα είναι ότι τον Ιούλιο δημοπρατείται το ταρτάν με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πρέπει να δούμε αν αυτό το ωραίο γήπεδο πρέπει να το αναβαθμίσουμε».

Μια τέτοια εξέλιξη θα αλλάξει κυριολεκτικά όλη την αθλητική ζωή της Νότιας Κέρκυρας, αφού δεκάδες παιδιά αρχικά και εκατοντάδες στη συνέχεια θα έχουν γήπεδο για να προπονηθούν στο στίβο, με την ΑΕ Λευκίμμης η οποία παίρνει μέρος σε διάφορους αγώνες στίβου, αλλά δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αφού το να κάνεις προπόνηση για στίβο στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι κατόρθωμα.

Πέραν αυτού υπάρχει τεράστια ανάγκη και για κλειστό γυμναστήριο στη Νότια Κέρκυρα (όπως και ση Βόρεια βεβαίως) και κάποιες εξαγγελίες από την Περιφέρεια γι αυτό, πρέπει να μην μείνουν σε υποσχέσεις, αλλά να δρομολογηθούν και να προχωρήσουν. Για το θέμα αυτό θα κάνουμε αναφορά τις επόμενες μέρες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια