Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με προβλήματα η τηλεκπαίδευση, καθώς δεν συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
29 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:39
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Υπο κατάληψη τελούν σήμερα 6 σχολεία στην Κέρκυρα και ένα στους Παξούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με προβλήματα διεξάγεται σήμερα η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης στα σχολεία, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, καθώς καθηγητές που τάσσονται κατά της διαδικασίας δεν συμμετέχουν, με αποτέλεσμα να μην γίνονται όλες οι ώρες μαθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εν αναμονή της επικαιροποίησης της απόφασης της ΑΔΕΔΥ για απεργία- αποχή από την διαδικασία είχε εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της, ενώ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή της στην τηλεκπαίδευση και ως εκ τούτου θα είναι κάθε μέρα από το πρωί έξω από τα σχολεία, γιατί η θέση της είναι στο σχολείο και δίπλα στους μαθητές της.
 
Ωστόσο η διαδικασία δεν είναι δυνητική αλλά ορίζεται ως μέσο διεξαγωγής μαθημάτων από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση από την επόμενη ημέρα των καταλήψεων και για όσο διάστημα χρειαστεί. Σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα με τους κωδικούς των εκπαιδευτικών στέλνονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των μαθητών, ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 
Παραμένει το «λουκέτο»
 
Το «λουκέτο» παραμένει στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΓΕΛ, στο 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ και στο Γυμνάσιο Παξών, όπου λειτουργούν λυκειακές τάξεις. Η κατάληψη πάντως έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στην λειτουργία τριών ακόμη σχολείων και συγκεκριμένα του 5ου ΓΕΛ, του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού Λυκείου, καθώς συστεγάζονται με τα υπό κατάληψη σχολεία. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά των δυο τελευταίων στο χώρο του 6ου Γυμνασίου για όσο απαιτηθεί.
 
 Αιτήματα
Κοινό σημείο της διαμαρτυρίας των μαθητών αποτελεί η διεκδίκηση καλύτερων υγειονομικών συνθηκών στα σχολεία, λόγω κορονοϊού. Ειδικότερα προτάσσουν τον μεγάλο αριθμό ατόμων στις αίθουσες εν μέσω πανδημίας, την μη τήρηση των αποστάσεων στις τάξεις, τα πρωτόκολλα για το κλείσιμο ενός τμήματος , όπου απαιτείται το 50% +1 των μαθητών να έχει νοσήσει αλλά και θέματα σχετικά με την εισαγωγή στα ΑΕΙ –ΤΕΙ ζητώντας την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων. Ενώ στα επιμέρους ζητήματα περιλαμβάνονται θέματα σχολικής στέγης και κτιριακών υποδομών.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.