Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Γαρίτσας: Το προάστιο επιβαρύνεται σε όλους τους τομείς

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
07 Μαρτίου 2024 / 16:15

Όλα τα ζητήματα της περιοχής τέθηκαν υπόψιν του Δημάρχου και των αρμόδιων Αντιδημάρχων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας Στ. Πουλημένο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μαράσλειο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημασία της Γαρίτσας ως προάστιο που υφίσταται την επιβάρυνση σε όλους τους τομείς της πόλης.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι του Συλλόγου, ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η θαλάσσια ρύπανση, κυρίως με την εκροή λυμάτων στον κόλπο της Γαρίτσας. Τόνισαν ότι έχουν υποβάλει καταγγελίες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας, ως αρμόδιο φορέα ελέγχου σύμφωνα με τον νόμο και αναμένουν τα αποτελέσματα της δικογραφίας ελπίζοντας σε άμεση δράση για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.

Επιπλέον, αναφερθήκαν στις διαρροές του δικτύου της ΔΕΥΑΚ, την τραγική και τριτοκοσμική κατάσταση της Μητροπολιτου Αθανασίου και των κάθετων δρόμων, τον κανονισμό λειτουργίας του Άλσους, το ΕΑΚ, και τη ληστρική σύμβαση της ΕΤΑΔ με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και το εργοστάσιο Δεσύλλα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι άκουσαν προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έδειξαν ενδιαφέρον και διάθεση για την επίλυσή τους. "Η δέσμευσή τους να δράσουν αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της κατάστασης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξη της κατάστασης και θα ενημερώσει τον Κερκυραίο λαό για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν", καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλ. Βέργης.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ