Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μνημόσυνο στον τάφο του Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια

Μνημόσυνο
27 Σεπτεμβρίου 2021 / 11:03

Στην τελετή στην Ι.Μ. Πλατυτέρας παραβρέθηκε και ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρχιερατικό μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στην Ι. Μ Πλατυτέρας στον τάφο του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα της επετεία του θανάτου του.

Σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1831 ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος πέφτει νεκρός από τα βόλια των Μαυρομιχαλαίων, έξω από τον Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ναυπλίου.



Στην τελετή παρέστησαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας Δημήτρης Μεταλληνός.

Εκεί βρισκόταν και ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας  "Καποδίστριας".



Γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα: Κέρκυρα, Ναύπλιο, Αίγινα, Ύδρα, Μάνη, Πόρο, Σούνιο, Επίδαυρο, στην Ελβετία: Γενεύη, Λωζάνη, καθώς και στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, εκεί όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας ορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών από τον Τσάρο Αλέξανδρο τον πρώτο που τους συνέδεε απροκατάληπτη φιλία.