Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση (και) Αυλωνίτη για κενά σε εκπαιδευτικούς και σχολικούς νοσηλευτές

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
25 Σεπτεμβρίου 2021 / 09:09

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για την προστασία της υγείας των παιδιών άνοιξαν τα σχολεία

ΑΘΗΝΑ. Τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλούν σε γονείς και μαθητές τα κενά των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικούς, γενικής και ειδικής αγωγής, αλλά ακόμη και σε σχολικούς νοσηλευτές, αναδεικνύουν  53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταθέτοντας ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνου Σκουρλέτη και συνυπογραφή του βουλευτή Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχη Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη.
 
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι μετά από έναν χρόνο με αρνητικό ρεκόρ σε κλειστά σχολεία, φέτος η σχολική χρονιά ξεκίνησε με σχολεία ανοιχτά μεν αλλά με πολλαπλά προβλήματα σε πολύ βασικούς τομείς, με πολλά κενά σε εκπαιδευτικό και προσωπικό καθαρισμού.

Άνοιξαν χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για την προστασία της υγείας των παιδιών  και  χωρίς να υπάρξει έστω προσπάθεια για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά σχολική αίθουσα. Άμεσα η κυβέρνηση θα πρέπει παρέμβει για την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς και σχολικούς νοσηλευτές.