Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά Αυλωνίτη για την ανάγκη παράτασης της κτηματογράφησης της Κέρκυρας

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
06 Απριλίου 2024 / 14:04

"Το αίτημα για παράταση της προθεσμίας της κτηματογράφησης είναι σύσσωμο και ζητείται επανειλημμένα από τους αρμόδιους φορείς (Δικηγόρος Σύλλογος Κέρκυρας, ΤΕΕ Κέρκυρας κλπ) αλλά και από την ίδια την κοινωνία της Κέρκυρας"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Στη Βουλή φέρνει εκ νέου ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την ανάγκη για παράταση της κτηματογράφησης της Κέρκυρας καθώς και των δυσλειτουργιών του Υποθηκοφυλακείου Όρους και Μέσης Κέρκυρας.

Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με συνημμένα τα αιτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Κέρκυρας και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο κ. Αυλωνίτης ζητά άμεσες ενέργειες, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των δύο επιστημονικών φορέων. Ο χρόνος κτηματογράφησης που ορίστηκε για την Κέρκυρα ήταν και είναι ελάχιστος. Ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρανάκης, κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του κ.Αυλωνίτη, την 1η Μαρτίου 2024 που είχε ως θέμα τις παραπάνω αναφερόμενες δυσχέρειες στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας, ήταν αδιάλλακτος.

Το αίτημα για παράταση της προθεσμίας της κτηματογράφησης είναι σύσσωμο και ζητείται επανειλημμένα από τους αρμόδιους φορείς (Δικηγόρος Σύλλογος Κέρκυρας, ΤΕΕ Κέρκυρας κλπ) αλλά και από την ίδια την κοινωνία της Κέρκυρας.

Τι θα κάνει το Υπουργείο;

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά :

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

  • Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Ανάγκη παράτασης της κτηματογράφησης στην Κέρκυρα»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως αναφορά, την από 01/04/2024 επιστολή-ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και την από 04/04/2024 επιστολή-ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Τμήμα Κέρκυρας, για την άμεση ανάγκη παράτασης της κτηματογράφησης του Νομού Κερκύρας, καθώς και για τις δυσλειτουργίες του Υποθηκοφυλακείου Όρους και Μέσης Κέρκυρας, τα οποία ήδη έχουν συγχωνευθεί με το Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων και λειτουργούν ως Αρχειοφυλακεία μόνο μια φορά εβδομαδιαίως.

Εξαρχής είχαμε προειδοποιήσει, με πλείστα κοινοβουλευτικά μέσα, ότι ο χρόνος κτηματογράφησης που ορίστηκε για την Κέρκυρα ήταν και είναι ελάχιστος. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της κτηματογράφησης ορίστηκε προθεσμία μόλις τριών μηνών,  δηλ έως 13/02/2024 και ύστερα από δίμηνη παράταση ολοκληρώνεται την  13/04/2024. Ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυρανάκης, κατά την συζήτηση της υπ'αριθμ. 747/22-02-2024 Επίκαιρης Ερώτησης μου, την 1η Μαρτίου 2024 που είχε ως θέμα τις παραπάνω αναφερόμενες δυσχέρειες στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας, εμφανίστηκε αδιάλλακτος, παρότι το αίτημα για παράταση της προθεσμίας είναι σύσσωμο και ζητείται επανειλημμένα από τους αρμόδιους φορείς (Δικηγόρος Σύλλογος Κέρκυρας, ΤΕΕ Κέρκυρας κλπ) αλλά και από την ίδια την κοινωνία της Κέρκυρας.

Έχει υποχρέωση η Πολιτεία να δίνει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, πόσω μάλλον όταν αυτά έχουν επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό και την περιουσία των συμπολιτών μας. Οι πολίτες της Κέρκυρας υφίστανται ταλαιπωρία από τις δυσχέρειες της κτηματογράφησης Κέρκυρας (ψηφιοποίηση αρχείων, κλείσιμο υποθηκοφυλακείων, ελάχιστη προθεσμία), με αποτέλεσμα να είναι εξ αντικειμένου αδύνατη η καταγραφή και η κατοχύρωση της ιδιοκτησίας τους έως 13 Απριλίου 2024.

Ως αρμόδιο Υπουργείο παρακαλούμε να μας ενημερώσετε  για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές-ανακοινώσεις

Αθήνα, 5η Απριλίου 2024

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλέξανδρος – Χρήστος Αυλωνίτης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ