Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωρινή Διοίκηση Εργατικού Κέντρου: Πόλεμος λάσπης ενόψει εκλογών

Εργατικό Κέντρο
17 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:15

«Τα κομματικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης ενόψει των εκλογών του Ε.Κ.Κ.»

Η ανακοίνωση της προσωρινής Διοίκησης:

Τα κομματικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ συνεχίζουν τον πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης ενόψει των εκλογών του Ε.Κ.Κ.
Διαπιστώσαμε και πάλι το τελευταίο 24ωρο τα σωματεία αυτά, που αυθαίρετα αυτοαναγορεύονται ως προστάτες των εργαζομένων επειδή και μόνο αποτελούν ουρά του ΚΚΕ, να διαστρεβλώνουν σε απίστευτο βαθμό την πραγματικότητα στο ΕΚΚ για τη δημιουργία εντυπώσεων, ώστε να ξεκινήσουν πάλι «επαναστατικούς αγώνες». Εναντίον, όμως, ποιων; Εναντίον των νόμιμα εκλεγμένων ομοσπονδιών που εκπροσωπούνται, ενάντια νόμιμα εκλεγμένων οργάνων της ΓΣΕΕ, ενάντια ακόμα και στις αποφάσεις του ενός από τους πυλώνες της Δημοκρατίας, τη Δικαιοσύνη;
Προτού απαντήσουμε στις ανυπόστατες κατηγορίες τους, τονίζουμε ότι, πιστεύοντας στις αξίες της Δημοκρατίας, αποδεχόμαστε πλήρως όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των εκλογικών διαδικασιών που προκύπτουν σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας σύμφωνα με τον Ν.1264/82, μέρη του οποίου τροποποιήθηκαν με τον Νόμο Χατζηδάκη.
Όσον αφορά τις κατηγορίες προς την πλειοψηφία της Προσωρινής Διοίκησης του Ε.Κ.Κ. για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ισχύουν τα εξής:
1) Πώς μπορούν να ψηφίζουν εργαζόμενοι από άλλον νομό στο κερκυραϊκό σωματείο και να συμμετέχουν στο Ε.Κ.Κ;
2) Πώς μπορούν να εγγράφονται την ίδια μέρα που γίνονται εκλογές στο Σωματείο και να ψηφίζουν κατευθείαν χωρίς να ελέγχονται από κανένα όργανο (218 εγγραφές);
3) Πώς κατηγορούν τη συμμετοχή συνταξιούχων στο ΕΚΚ ενώ την ίδια ώρα επιτρέπουν να ψηφίζουν συνταξιούχοι στο συνδικάτο των Ξενοδοχ/λων;
4) Πώς μπορούν μέλη άλλων σωματείων και μάλιστα μέλη Δ/Σ άλλων σωματείων να ψηφίζουν στο συνδικάτο Ξενοδοχ/λων;
Τα σωματεία και οι αντιπρόσωποι που ζητάμε αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα, πιστεύουμε ότι όσο βρίσκεται υπό εξέταση η νομιμότητα του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων και δεν έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις, δεν πρέπει να εκπροσωπηθούν στις εκλογικές διαδικασίες του ΕΚΚ πριν εκδοθεί η δικαστική απόφαση, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα.
Το Σωματείο Συνταξιούχων και τα μέλη του συμμετέχουν βάσει Καταστατικού εδώ και 60 χρόνια στις εκλογικές διαδικασίες του ΕΚΚ και όσες φορές προσέφυγαν δικαστικά τα σωματεία του ΠΑΜΕ για ακύρωση της συμμετοχής τους δεν δικαιώθηκαν ουδέποτε. Συνεχίζουν όμως να μην αναγνωρίζουν (και) αυτές τις δικαστικές αποφάσεις.
Ο συνάδελφος και Ταμίας της Προσωρινής Διοίκησης του ΕΚΚ βρίσκεται στο Δ/Σ από τον Απρίλη του 2019, όντας διορισμένος εκεί με δύο διαδοχικές δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες προφανώς και πάλι αρνούνται να επικαλεστούν τα σωματεία του ΠΑΜΕ. Μόλις λήξει ο διορισμός θα πάψει αυτοδικαίως και η ιδιότητά του ως μέλος του Δ/Σ.
Σαν προσωρινή Διοίκηση δεν είχαμε το δικαίωμα εγγραφής σωματείων στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, καθώς είχαμε συγκεκριμένες αρμοδιότητες, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση (245/20). Τα σωματεία αυτά κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη την περασμένη εβδομάδα με ασφαλιστικά μέτρα τα οποία φυσιολογικά απερρίφθησαν με απόφαση που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή τους στις εκλογές.
Το Σωματείο Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας δεν εγγράφηκε στο εκλογικό μητρώο διότι, ενώ έπρεπε να είχε πραγματοποίηση τις εκλογές του έως 29/09/19, πραγματοποίησε τις εκλογές του στις 25/10/19. Σύμφωνα με τον Ν.1264, από τη στιγμή που έχει λήξει η θητεία ενός οργάνου, πρέπει να διοριστεί Προσωρινή Διοίκηση από το Πρωτοδικείο, προκειμένου να διεξαχθούν εκλογικές αρχαιρεσίες.
Το Σωματείο των Πυροσβεστών εκπροσωπείται στο Εργατικό Κέντρο από συναδέλφους συμβασιούχους Πυροσβέστες, και όχι φυσικά δημοσίους υπάλληλους. Οι συνάδλεφοι, όντας ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), μπορούν και εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία τους και μέσω αυτής στη ΓΣΕΕ.
Κατηγορούν εργαζόμενο που είναι Πρόεδρος του Σωματείου Τουρισμού -Επισιτισμού, παραλείποντας εσκεμμένα ότι εργάζεται σε δύο δουλειές και επομένως έχει αναφαίρετο δικαίωμα να βρίσκεται σε Σωματείο που εκπροσωπεί τον έναν από τα δύο επαγγέλματά του. Αναρωτιόμαστε, ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων σε ποιο εργασιακό χώρο απασχολείται άραγε; Είναι αλήθεια ότι εργάστηκε για 10 μέρες τον Αύγουστο σε εργολάβο της ΔΕΥΑΚ σαν εργάτης, σε επάγγελμα εντελώς άσχετο με τον Τουρισμό-Επισιτισμό;
Κατηγορούν σωματεία και εργαζόμενους για νόθες εκλογές και εργοδοτικούς συνδικαλιστές (συνήθης και πανελλαδική πρακτική) αλλά δεν λένε ότι τα τελευταία 15 χρόνια που έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια πολλών σωματείων δεν έχουν δικαιωθεί για καμία από τις κατηγορίες που κατασκεύαζαν!
Κι ενώ συνεχίζουν να επιτίθενται σε εργαζόμενους και σωματεία, πουθενά μα πουθενά δεν αναφέρουν ότι σαν «ταξικά» σωματεία οφείλουν εισφορές στο Εργατικό Κέντρο από το 2015, παρόλο που κάνουν χρήση και κατάχρηση των χώρων και των παροχών του κτηρίου και παρόλο που παρουσιάζουν όλα τα ψηφίσαντα μέλη τους ταμειακά εντάξει. Αν είχαμε πραγματική εμπάθεια προς όλα αυτά τα σωματεία, σύμφωνα με το Καταστατικό, θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί καθώς χρωστούν εισφορές άνω των 6 μηνών.
Εμείς αυτό που τονίζουμε είναι πως όσες νοθεύσεις και να προσπαθήσουν να κάνουν για να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες, θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές έως το τέλος του 2017, έτσι όπως ισχύει σύμφωνα με αποφάσεις της τελευταίας νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, οι οποίες επικυρώθηκαν και με τα τελευταία Διοικητικά Συμβούλια.
Σύμφωνα με το Καταστατικό τη Δευτέρα, 20/09/21, θα πραγματοποιηθεί Γ/Σ με μοναδικό θέμα την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων.
Κλείνοντας, τονίζουμε και πάλι ότι θα σεβαστούμε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση και οποιαδήποτε ετυμηγορία της κάλπης προκύψει μέσα από τις ορισμένες από την Εγκύκλιο διαδικασίες και καλούμε την Δευτέρα όλα τα σωματεία να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής και το Σάββατο για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.