Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλειοψηφία ΔΣ ΕΚΚ:Απάντηση στην ανακοίνωση της ΔΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
15 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:58

Όλοι οι τακτικισμοί αλλά και οι απειλές της παράταξης της ΔΑΣ δεν μας κάμπτουν στο ελάχιστο και τους αφήνουμε στην κρίση του κερκυραϊκού λαού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θέση στην ανακοίνωση της ΔΑΣ παίρνει η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στο ΕΚΚ.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:

Η παράταξη της ΔΑΣ για μία ακόμη φορά προσπαθεί και καταφέρνει να μας δείξει μέσω ανακοινώσεων ότι δεν επιθυμεί σοβαρά να γίνουν εκλογές στο Ε.Κ.Κ. και μας προϊδεάζει για τη μη πραγματοποίησή τους.

Μέσω της ανακοίνωσής της ζητάει προσχηματικά τέλεση Γενικής Συνέλευσης ενώ γνωρίζει ότι η δικαστική απόφαση δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Νωπές δε είναι οι μνήμες όλων μας όταν την περίοδο 2016-19, μέλη της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ προσπαθούσαν με ύβρεις, προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς να διαλύσουν όλες τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούσε η νόμιμα τότε εκλεγμένη Διοίκηση.

Επιπλέον, η ΔΑΣ είναι η παράταξη που ευθύνεται για το γεγονός ότι το ΕΚΚ παραμένει δυόμισι χρόνια χωρίς νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση, καθώς με τις δικαστικές προσφυγές του 2019 προσπάθησε να θέσει εκτός του ΕΚΚ νόμιμα εκλεγμένα Σωματεία, ιδίως αυτό των συνταξιούχων του ΙΚΑ που αποτελούν μέλος για πάνω από 50 χρόνια. Οφείλουμε δε να ενημερώσουμε το κερκυραϊκό κοινό ότι δεν δικαιώθηκε η ΔΑΣ για καμία της προσφυγή ενάντια στα σωματεία αυτά, κανένα εκ των οποίων δεν ανήκει στον έλεγχο των «ταξικών δυνάμεων» της ΔΑΣ. Όλως τυχαίως...

Ισχυρίζονται ακόμα ότι έχουν την πλειοψηφία των αντιπροσώπων. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, κατά το κοινώς λεγόμενο... Μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν για όλες τις βαθμίδες των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση του ΕΚΚ, ώστε να σταματήσει και η υπολειτουργία του φορέα μας. Σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα σωματεία και οι αντιπρόσωποι που εγκρίθηκαν από το αρμόδιο Δ/Σ της 14/09/2021 και οι οποίοι είναι τακτοποιημένοι οικονομικά μέχρι 31/12/2017.

Καλούμε και πάλι όσους παραμένουν σε εκκρεμότητα, να πληρώσουν τις οφειλές τους έστω και μέχρι πριν την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές πως όλοι οι τακτικισμοί αλλά και οι απειλές της παράταξης της ΔΑΣ δεν μας κάμπτουν στο ελάχιστο και τους αφήνουμε στην κρίση του κερκυραϊκού λαού.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
Εκλογές στο Ε.Κ.Κ.

Νέα διοίκηση αλλά πάντα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και πρακτικές των παραβατικών εργοδοτών

Για την πλειοψηφία του Δ/Σ του Ε.Κ.Κ.