Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με θετικό πρόσημο κλείνει το α’ 15μερο του Σεπτεμβρίου για τον τουρισμό της Κέρκυρας

Τουριστική κίνηση
14 Σεπτεμβρίου 2021 / 13:40
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

848 πτήσεις στο «Ιωάννης Καποδίστριας». 60%-75% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με θετικό πρόσημο κλείνει το πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα για τον τουρισμό, με τους ξενοδόχους και τους καταλυματίες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τις κρατήσεις παρά το γεγονός ότι πρόκειται κυρίως για τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Δημήτρη Ρούσσο, από 1-15 Σεπτεμβρίου οι εμπορικές πτήσεις του εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» ανέρχονται στις 848, εκ των οποίων οι 225 είναι από την Βρετανία, οι 172 από την Γερμανία, οι 72 από την Ιταλία και οι 68 από την Πολωνία.

«Η κίνηση είναι η αναμενόμενη και θεωρείται καλή αναλογικά με την εποχή που διανύουμε αν και παρουσιάζει πτώση σε σχέση με τον Αύγουστο. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν οι πτήσεις από την Ρωσία, καθώς δρομολόγια εκτελεί πλέον και η Aeroflot. Ενώ δηλαδή όλο τον Αύγουστο οι πτήσεις από την Ρωσία ανήλθαν συνολικά στις 19 και εκτελούνταν από την Aegean, τώρα μόνο στο πρώτο 15μερο του Σεπτεμβρίου έχουμε 16 πτήσεις από εκεί», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Ρούσσος.

Πρόσθεσε δε ότι οι περισσότερες πτήσεις που εκτελούνται πλέον, προέρχονται κυρίως από low cost εταιρείες, με την μερίδα του λέοντος να κατέχει η Ryanair , η οποία διαθέτει πυκνό δίκτυο και βάση στην Κέρκυρα. Ενδεικτικά αύριο, από τις 45 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες, οι 18 εκτελούνται από την Ryanair.

Πληρότητες στα ξενοδοχεία 

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση στα ξενοδοχεία κρίνεται ικανοποιητική με τους ξενοδόχους να δηλώνουν ευχαριστημένοι και για την περίοδο του Σεπτεμβρίου, παρότι κατά γενική ομολογία υπολείπεται εκείνη του Αυγούστου. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία χαμηλής κατηγορίας αγγίζουν το 60%-70% , ενώ την πολύ καλή πορεία που είχαν από την αρχή της σεζόν τα πεντάστερα ξενοδοχεία εξακολουθούν να την διατηρούν. Εκεί οι πληρότητες ανέρχονται στο 75% +, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπη Βούλγαρη.

«Έχουμε ακόμη αρκετές κρατήσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο και κυρίως είναι της τελευταίας στιγμής. Οι επισκέπτες αυτή την περίοδο είναι περισσότερο Βρετανοί και ακολουθούν, οι Πολωνοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι. Βλέπουμε πως εξελίσσεται η σεζόν εβδομάδα με την εβδομάδα», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Βούλγαρης.

Στα ενοικιαζόμενα 

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα ενοικιαζόμενα καταλύματα, όπως δηλώνει στην «Ε» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, Περικλής Κατσαρός. «Ο Σεπτέμβριος εξελίσσεται καλά και έχουμε καλή κάλυψη σε κρατήσεις από χώρες, όπως είναι η Ολλανδία και η Αγγλία, αν και πρόκειται κυρίως για τελευταίας στιγμής, ακόμη και δυο ημέρες δηλαδή πριν ταξιδέψουν. Οι κρατήσεις είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρότι υπάρχει μια πτώση σε σχέση με τους δυο προηγούμενους μήνες. Επιπλέον υπάρχουν και τα voucher του Υπ.Τουρισμού που εξαργυρώνονται φέτος, ενώ δίνουμε δυνατότητα χρήσης τους και του χρόνου», ανέφερε ο κ.Κατσαρός.

Στην εστίαση  

Καλή κίνηση καταγράφεται και στο χώρο της εστίασης, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Σάκης Κώστας, καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες έχουν ευνοήσει το νησί, ενώ το γεγονός ότι πολλοί επιλέγουν τις low cost εταιρείες από τα all inclusive πακέτα λειτουργεί θετικά για τον κλάδο.

Κρουαζιέρα 

Τέλος οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας εξακολουθούν να έχουν καλή δυναμική με πληρότητες που αγγίζουν έως και το 75% από 20% τον περασμένο Ιούνιο, οπότε επανεκκινήθηκε η κρουαζιέρα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο τον μήνα Σεπτέμβριο οι προσεγγίσεις θα αγγίξουν τις 54, εκ των οποίων οι 27 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά τον Οκτώβριο αναμένονται 45 αφίξεις, τον Νοέμβριο 9, ενώ ο Δεκέμβριος θα κλείσει με μία. Συνολικά στη σεζόν το σύνολο των προσεγγίσεων στο λιμάνι της Κέρκυρας αγγίζει τις 205.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.