Δεσμεύσεις του Δήμου για άμεσες επισκευές στο Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου

Δεσμεύσεις του Δήμου για άμεσες επισκευές στο Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου

Τρίτη πρωί, καθαρίστηκαν τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο

14
Σεπτεμβρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πήρε μπροστά, καθώς φαίνεται, ο μηχανισμός του Δήμου για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στο Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου, μετά τις πιέσεις που άσκησαν οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών. 

Ήδη το πρωί της Τρίτης, εμφανίστηκε εργάτης που έκοψε τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο.

Είχε προηγηθεί συνάντηση των γονέων με την εντεταλμένη Παιδείας Μαρία Ζερβού, το απόγευμα της Δευτέρας, όπου και έγινε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα του σχολείου, τα οποία αφορούν κυρίως επισκευές μικρής κλίμακας, όπως π.χ. διόρθωση υδραυλικών στους χώρους υγιεινής, τοποθέτηση κλιματισμού, επιδιόρθωση περίφραξης, ζημιές στους τοίχους καθώς και καθαρισμό από την υγρασία - βάψιμο.  

Κατά τη συνάντηση οι γονείς έλαβαν δέσμευση από την κ. Ζερβού ότι μέσα σε 15 μέρες, τα περισσότερα από τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί από συνεργεία του Δήμου.

Ωστόσο, γονέας που μίλησε στην "Ε" αναρωτήθηκε γιατί ο Δήμος δεν είχε φροντίσει να λύσει τα προβλήματα πριν το άνοιγμα των σχολείων και χωρίς να χρειαστούν οι διαμαρτυρίες των γονέων, που ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους.

Σχετικά με αυτό το θέμα, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Κέρκυρας, υποστήριξε ότι υπήρχε διακοπή ηλεκτροδότησης, την οποία δεν είχε αποκαταστήσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, επομένως δεν μπορούσαν να γίνουν εργασίες. Συμπλήρωσε ακόμα ότι λόγω μετακίνησης της Διευθύντριας σε άλλο σχολείο, δεν υπήρχε έγγραφο αίτημα για τις επιδιορθώσεις που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τα νήπια.
«Τα προβλήματα τα είχαμε επισημάνει εμείς σε παλιότερη συνάντησή μας με την κ. Ζερβού», τονίζει γονέας στην "Ε".

Οι γονείς τονίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να δείξουν καλή θέληση, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι θα δουν τις εργασίες να εξελίσσονται. «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση σε βάρος της υγείας των παιδιών μας» λένε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της μεταφοράς των νηπίων σε κοντέινερ στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας έχει "παγώσει", καθώς η πλειονότητα αντέδρασε και θεώρησε τη λύση αυτή μη αποδεκτή.  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ