Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ψηφιακή Οδύσσεια» του MS Destinyland στο Αχίλλειο

Αχίλλειο
10 Σεπτεμβρίου 2021 / 10:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιείται στο Αχίλλειον Κέρκυρας η συμβολική βάπτιση του MS Destinyland ως αναφορά της 123ης επετείου του θανάτου της αυτοκράτειρας Sisi.

Με παρουσία της ομάδας και ενός μειωμένου αριθμού επισκεπτών, θα πραγματοποιηθεί  η πρεμιέρα του πιλότου της σειράς Destinyland, η οποία είναι η αρχή μιας σειράς έξι ψηφιακών πολύγλωσσών επεισοδίων.

Τα επεισόδια παρουσιάζονται στο κοινό διεθνώς μέσω της ιστοσελίδας  www.destinyland.eu κάθε τρεις εβδομάδες, κάθε Παρασκευή έως τις 24 Δεκεμβρίου – την ημέρα γενεθλίων της αυτοκράτειρας.

TO STORY / Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ενας διεθνής θίασος freelance καλλιτεχνών. Φτάνουν σαν ναυαγοί στην Κέρκυρα. Όποιος μπόρεσε να αντισταθεί στο πρώτο κύμα κορονοϊού, έχει "πλυθεί" και πληχθεί εδώ, ήδη με το δεύτερο κύμα. Σαν τον Οδυσσέα, ο οποίος, σύμφωνα με τον μύθο, πριν επιστρέψει στην Ιθάκη, βίωσε τον τελευταίο σταθμό της Οδύσσειας εδώ στο νησί των Φαιάκων, έτσι και ο θίασος τώρα φιλοξενείται στο νησί και αποκτά νέα δημιουργική δύναμη σε αυτό το μοιραίο μέρος.

Το Αχίλλειο ανοίγει τις πύλες του και αγκαλιάζει τον θίασο φιλόξενα για τη διάρκεια του ψηφιακού residency τριών μηνών, με κέντρο την Κέρκυρα, που γίνεται το φιλόξενο λιμάνι τους σε μια δύσκολη στιγμή. Εν μέσω πανδημίας, αυτοί οι καλλιτέχνες τολμούν ένα ψηφιακό ερευνητικό ταξίδι. Δημιουργείται, έτσι, ένα επίκαιρο πλαίσιο, το οποίο και διανοητικά και συναισθηματικά φέρνει τον ρομαντικό, μεταμορφωμένο κόσμο της ελληνικής αρχαιότητας πιο κοντά στους ταξιδιώτες και στο κοινό τους, μέσω ενός ευχάριστου παιχνιδιού εικόνων και πληροφοριών. Βήμα βήμα, ο θίασος μοιράζεται την προετοιμασία ενός προγραμματισμένου μελλοντικού έργου με το κοινό του.

Έτσι, ο θεατής γίνεται μέρος της διαδικασίας και εμπειρίας της δημιουργίας. Προσφέρονται συναρπαστικές ματιές, στο παρασκήνιο της σύγχρονης καλλιτεχνικής εργασίας υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καθώς και μια αυθεντική και ενδιαφέρουσα οπτική για την απόδραση της Sisi από την δύσκολη πραγματικότητα, σε έναν ουτοπικό και ονειρικό κόσμο μιας εξιδανικευμένης αρχαίας Ελλάδας. Το ψηφιακό πλοίο – το MS Destinyland–, ταξιδεύει τον θίασο και το κοινό σε μια αποστολή ανακάλυψης. Μαζί βιώνουμε μια αφήγηση που ρέει μέσω των αιώνων και διαφορετικών εποχών προς το σήμερα, και ανακαλύπτουμε την κατάσταση του εδώ και τώρα που όλοι βιώνουμε. Στις συνθήκες της εποχής μας, η ομάδα ταξιδεύει από εμπόδιο σε εμπόδιο, αντιμετωπίζοντας τις επίκαιρες προκλήσεις – ενός „Lockdownland“. Συµµετέχει ο θίασος της Eteria Filon (www.eteriafilon.com).

Ώρα προσέλευσης 20.30.
Έναρξη πρεµιέρας 21.00
Τόπος: Προαύλιο µουσείου Αχιλλείου "έµπροσθεν της κεντρικής εισόδου του Ανακτόρου" Είσοδος ελεύθερη.


Ο µέγιστος αριθµός συµµετεχόντων ανά́ εκδήλωση θα είναι 100 άτοµα και θα τηρηθεί σειρά́προτεραιότητας. Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων, θα τηρηθούν αυστηρά́όλα τα µέτρα για την αποφυγή́διάδοσης του Covid-19. Κατά́την είσοδο θα υπάρχει θερµοµέτρηση. Στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί απόσταση 1.5 µ. ανά́κάθισµα. Το κοινό θα είναι καθήµενο και δεν θα πραγµατοποιηθεί́ διάλειµµα.

Για κρατήσεις παρακαλούµε να επικοινωνείτε µε τη διεύθυνση: [email protected] ή τηλεφωνικά µε το κινητό 6953011391