Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντίστροφη μέτρηση και για το Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Κέρκυρας

Mega Εμβολιαστικό Κέντρο
08 Σεπτεμβρίου 2021 / 14:25
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ήδη η πλατφόρμα δεν δέχεται νέα ραντεβού στο χώρο του ΕΑΚΚ, από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την λειτουργία των Mega Εμβολιαστικών Κέντρων ανά την Ελλάδα, ως εκ τούτου και στην Κέρκυρα, καθώς αναμένεται να κατεβάσουν ρολά μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην «Ε» ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου στην Κέρκυρα, γιατρός Άγγελος Σπύρου, ενώ ήδη η πλατφόρμα δεν δέχεται νέα ραντεβού στο χώρο του ΕΑΚΚ, από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται ραντεβού για α’ δόσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες τα ραντεβού είναι κυρίως για β’ δόσεις.

Όπως διευκρίνισε ο κ.Σπύρου εμβολιασμοί θα γίνονται στις άλλες υπάρχουσες δημόσιες δομές, ενώ όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών θα μπορούν να πραγματοποιούν πλέον και οι παιδίατροι της χώρας στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Στόχος

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου στην Κέρκυρα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου με σκοπό να επιταχύνει τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος χρησιμοποιώντας γ’ αυτό το σκοπό  το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Στόχος του Υπουργείου ήταν μέσα σε 40 ημέρες να διενεργούνται 1000 εμβολιασμοί ημερησίως.

Ωστόσο επειδή στην πορεία η προσέλευση του κόσμου είχε μειωθεί αισθητά αποφασίστηκε η μεταφορά των γραμμών Pfizer του νοσοκομείου στο χώρο του Mega Εμβολιαστικού Κέντρου, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Οι εμβολιασμοί σήμερα στο χώρο του ΕΑΚΚ έχουν πέσει αισθητά. Ήδη πάντως έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, καθώς σύμφωνα με την πλατφόρμα emvolio.gov.gr μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με την α’ δόση 65.915 (+138 την 07/09/2021), ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 63.111 άτομα (+91 την 07/09/2021).
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.