Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απάντηση Αυγενάκη στον Αυλωνίτη για την κατάσταση του ΕΑΚΚ

Αλέξανδρος Αυλωνίτης
03 Σεπτεμβρίου 2021 / 17:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης στο ΕΑΚ Κέρκυρας προσπάθησε να μεταφέρει στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης

καταθέτοντας ταυτόχρονα, αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς το αρμόδιο Υπουργείο.
“Δεν πίστευα στα μάτια μου, εικόνα εντελώς αποκαρδιωτική, μην πω απελπιστική….δεν υπάρχει χλοοτάπητας, μια τρισάθλια εικόνα στα αποδυτήρια, στα καθίσματα, στην εξέδρα…πλήρης εγκατάλειψη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης. Επιπλέον, είπε πως εδώ και δύο χρόνια στο κολυμβητήριο των εγκαταστάσεων, δεν έχει σημειωθεί καμία εργασία παρά το γεγονός προμήθειας του εξοπλισμού μηχανοστασίου από τη Ναύπακτο, όταν μάλιστα το συγκεκριμένο έπρεπε να είναι έτοιμο τουλάχιστον έως στις 13/9.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξηγώντας ότι το εθνικό κέντρο είναι το μοναδικό που διαθέτουν τα πολυάριθμα σωματεία του νησιού, έκανε λόγο για την ομόθυμη επιθυμία των εκπροσώπων τους και των αθλητών τους να διατεθεί στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, παράλληλα με την μετακίνηση του ισχνού όπως ανέφερε προϋπολογισμού του.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε από τον απολογισμό της προηγούμενης διοίκησης πως επιλύθηκε το ζήτημα των αδειοδοτήσεων σε όλες τις εγκαταστάσεις του αθλητικού συγκροτήματος που δεν υπήρχαν και παρά το γεγονός ότι φιλοξενούνταν ομάδα της Α' εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου, ολοκληρώθηκε η έκδοση του πιστοποιητικό πυρασφάλειας, έγιναν δύο ανοιχτά γήπεδα για τις ανάγκες αθλημάτων όπως, μπάσκετ, τέννις και χειροσφαίριση, καλύφθηκε η ανάγκη σε προσωπικό όπως ορίζεται στο καταρτημένο οργανόγραμμα και πως διπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός από τις 300.000 στις 600.000 ευρώ, αμφισβητώντας παράλληλα τον κ. Αυγενάκη πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παρέλαβε τέτοια άσχημη εικόνα από τον ΣΥΡΙΖΑ, από ένα κέντρο που παρά τις δυσκολίες λειτουργούσε κανονικά.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για γερασμένες εγκαταστάσεις με πολλά προβλήματα, ενώ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη σημερινή ντροπιαστική κατάσταση του αθλητικού κέντρου αναφέρθηκε σε σειρά εργασιών στο ΕΑΚΚ. Τέτοιες όπως η πυροπροστασία, η επισκευή των ξύλινων κερκίδων, κινητών μπασκετών και μηχανημάτων ενδυνάμωσης, η συνολική μόνωση, η αντικατάσταση φωτιστικών και σπασμένων παραθύρων στο κλειστό γυμναστήριο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημοπράτηση του έργου για το συνθετικό δάπεδο του βοηθητικού προπονητηρίου, στη μελέτη στατικής επάρκειας του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου, στη δρομολόγηση επισκευής του μηχανοστασίου της πισίνας με προμήθεια νέου εξοπλισμού αλλά και την αξιοποίηση του προερχόμενου από τη Ναύπακτο μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Ο ίδιος δικαιολόγησε την κατάσταση του χλοοτάπητα στο αθλητικό κέντρο εξηγώντας πως παρά τη διενέργεια του διαγωνισμού και την ανάδειξη του αναδόχου, κηρύχθηκε έκπτωτος ο ανάδοχος καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στους όρους του διαγωνισμού.

Επίσης, αναφέρθηκε στο προσωπικό του κέντρου λέγοντας πως έχει αιτηθεί την κάλυψή των αναγκών με μόνιμο προσωπικό χωρίς ωστόσο οι χρονοβόρων διαδικασίες να επιτρέπουν την άμεση ικανοποίηση των αναγκών του, γεγονός που οδήγησε το Υπουργείο να κάνει χρήση του μέτρου της κινητικότητας χωρίς όμως, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, μίλησε και για τη συνεργασία με τον ΟΑΕΔ προς αξιοποίηση των κοινωφελών προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους έτσι ώστε να ικανοποιηθούν μερικώς, οι απαιτήσεις λειτουργικότητας του ΕΑΚΚ. Τέλος, επεσήμανε πως η Διοίκηση του κέντρου έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για το 2021 συνολικού ύψους 490.000ευρώ.

Ο κ. Αυλωνίτης αφού επανέλαβε κατά τη δευτερολογία του πως οι ζωτικής φύσεως εργασίες αναμόρφωσης του κέντρου δεν απαιτούν την ολοκλήρωση ενός μακρόπνοου κυβερνητικού σχεδιασμού στον Αθλητισμό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός, έκανε πραγματική έκκληση στον κ. Αυγενάκη να κάνει ό,τι μπορεί για την ανατροπή αυτής της εικόνας στο εθνικό κέντρο άθλησης της Κέρκυρας.