Δεν καταθέτουν τα όπλα οι υγειονομικοί σε αναστολή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις επόμενες κινήσεις τους οργάνωσαν οι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

02
Σεπτεμβρίου / 2021

Τα τρία σωματεία, Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΚ, ΕΓΕΣΥΚ και Σωματείο Ψυχιατρικού Τομέα, υπέβαλαν τις προτάσεις τους, έχοντας πια στα χέρια τους τα τελικά στοιχεία των αναστολών των υπαλλήλων που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Συνολικά 63 έγγραφα επιδόθηκαν, ενώ είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, όπως είπε στην "Ε" εργαζομένος που ήταν παρών στην σύσκεψη. Στους περισσότερους τα έγγραφα επιδόθηκαν ιδιοχείρως ενώ σε άλλους θυροκολλήθηκαν.

Το βάρος που επωμίζονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς οι ανθρώπινες αντοχές τους θα δοκιμαστούν ξανά. Οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε νομικές ενέργειες, σε περίπτωση που κοπούν τα νόμιμα ρεπό τους ως συνέπεια των κυβερνητικών χειρισμών.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των υγειονομικών κινδύνων που εγκυμονεί η διαδικασία της μετακίνησης νοσηλευτών για την κάλυψη κενών, ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη 7/9 αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, με πρόσκληση κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ και όλων των τοπικών σωματείων εργαζομένων.       

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ