Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα κρούσμα στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στην Κασσιώπη. Σε καραντίνα άλλα 7 παιδιά

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ
21 Αυγούστου 2021 / 10:14

Η λειτουργία της κατασκήνωσης συνεχίζεται κανονικά, ενώ αυτή την στιγμή συμμετέχουν 40 παιδιά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συναγερμός σήμανε χθες στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ι.Μ που λειτουργούν στην Κασσιώπη, όταν ένα αγοράκι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ύστερα από διενέργεια, αρχικά με self test και αργότερα, όπως προβλέπεται με rapid test.
 
Αμέσως ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ, όπως και οι γονείς των κατασκηνωτών. Το αγοράκι που βρέθηκε θετικό, καθώς και η ομάδα του, 7 άτομα, αναχώρησαν από την κατασκήνωση σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να τεθούν σε καραντίνα, ενώ κάποιοι γονείς που θορυβήθηκαν αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση πριν την λήξη του προγράμματος που ολοκληρώνεται την Δευτέρα 23 Αυγούστου.
 
Η λειτουργία της κατασκήνωσης συνεχίζεται κανονικά, ενώ αυτή την στιγμή συμμετέχουν 40 παιδιά.
 
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη του κατασκηνωτικού προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί σε rapid test,χωρίς να έχει εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο στα επαναληπτικά self test που διενεργούνται συχνά, το παιδάκι βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, αποτέλεσμα το οποίο επιβεβαιώθηκε στην συνέχεια και με rapid test.
 
Σύμφωνα με πηγές της Μητρόπολης σχεδόν όλο το προσωπικό που απασχολείται εκεί είναι εμβολιασμένο, ωστόσο για προληπτικούς λόγους θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο self test μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαπιστώθηκε στην κατασκήνωση.