Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αδιόρθωτοι, αταίριαστοι, αμετανόητοι» και εξαιρετικοί!

Κερκυραϊκή Σκηνή
19 Αυγούστου 2021 / 12:11
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Πολιτισμός της Κέρκυρας δεν έχει χαθεί, απλώς κάνει ησυχία για λίγο, μέχρι να περάσει η μπόρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Βάλσαμο είναι η παράσταση. Η Κερκυραϊκή Σκηνή εξάλλου μας έχει συνηθίσει στις ευχάριστες εκπλήξεις, είναι πλέον η συνήθεια που έγινε λατρεία.

Ειδικά όμως σε τούτους τους ζοφερούς καιρούς, βλέπεις αυτό το άσβεστο καντηλάκι πολιτισμού, να κρατιέται ζωντανό χάρη στο πείσμα των εραστών της Τέχνης, που σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι συνώνυμο του ερασιτέχνη.
 
Το χειμαρρώδες κείμενο του Γ. Παπασίνου, σε σκηνοθεσία Νότας Δαρμανή, δεν σ’ αφήνει να ησυχάσεις. Θυμάσαι τους ξεχασμένους σου κοιλιακούς και το γέλιο που σου μουδιάζει το σαγόνι.
Κωμικοί χαρακτήρες, τόσο σημερινοί που δεν μπορείς παρά να ταυτιστείς.

Μετρημένες δόσεις black humor και έπειτα κορυφώσεις τρανταχτού γέλιου.
Τους ήρωες ενσαρκώνουν αγαπημένοι μας άνθρωποι, κομμάτια της δικής μας κοινωνίας, να μας υπενθυμίζουν ότι έχουν και αυτήν τη φωτεινή πλευρά, όπως την έχει και η ζωή μας.
 
Ο Πολιτισμός της Κέρκυρας δεν έχει χαθεί, απλώς κάνει ησυχία για λίγο, μέχρι να περάσει η μπόρα. Οι «Αδιόρθωτοι, αταίριαστοι, αμετανόητοι» στο μοναδικό σκηνικό του επιβλητικού Προμαχώνα Savorgnian στο Παλαιό Φρούριο, είναι από τις ευτυχείς συγκυρίες που μας δίνουν την ευκαιρία να τον περπατήσουμε, να μιλήσουμε για την ιστορία του, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η παράσταση.

Αφού τελειώσει όμως, δεν γίνεται να μιλήσεις για κάτι άλλο, σε έχει «πάρει» το έργο. Μόνον όταν "κάτσουν" λίγο οι ενδορφίνες και ηρεμήσεις, τότε αναδύεται και το συγκείμενο, η τροφή για σκέψη…

Λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, με περιορισμένες θέσεις, σε ασφαλέστατες αποστάσεις. Σε υπέροχο περιβάλλον, με πανάξιους ηθοποιούς. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Κώστας Κούρκουλος
Νότα Δαρμανή
Βασίλης Καββαδίας
Όλγα Τζηλιου
Σοφία Γεωργιάδου
Νικόλας Κατσαρός
Ιωάννης Μουμουρης
Νίκος Καραλής
Σκηνοθεσία:Νότα Δαρμανή
 
Στον Προμαχώνα Savorgnan-Παλαιό Φρούριο, έως και τις 23 Αυγούστου.

Κρατήσεις θέσεων στο TicketBox, τηλέφωνο 26610 27400.

Τα έσοδα των παραστάσεων θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο Μονάδα  Απεξάρτησης "Διάπλους".
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.