Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Jazz Under The Full Moon στο Αχίλλειο Κέρκυρας

Αχίλλειο
17 Αυγούστου 2021 / 17:46

22 Αυγούστου στις 20.30 - μια τιμητική μουσική εκδήλωση στον διακεκριμένο μουσικό και πανεπιστημιακό δάσκαλο, Δήμο Δημητριάδη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 22/8 το Αυτοκρατορικό Ανάκτορο Αχίλλειον, φιλοξενεί σε μια τιμητική μουσική εκδήλωση έναν διακεκριμένο μουσικό και πανεπιστημιακό δάσκαλο, που σε μεγάλο βαθμό υπήρξε και παραμένει η κινητήριος δύναμη πίσω από την άνθιση της Τζαζ μουσικής στην Ελλάδα!

Ο Δήμος Δημητριάδης, σαξοφωνίστας με διεθνή αναγνώριση και κύρος, κοσμεί για αρκετά χρόνια με την παρουσία και το έργο του το πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού. Όμως δεν περιορίζει την δράση του στα στενά όρια του ΤΜΣ καθώς αντλεί από μια μακρά παράδοση τζαζ μουσικών με αυθεντικά βιώματα στους χώρους και τους τόπους που η τζαζ μουσική έλαβε σάρκα και οστά.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της νεότερης και παλαιότερης γενιάς των ΗΠΑ όπως οι: Tim Hagans, Adam Nussbaum, Ron McClure, Sheila Jordan, Mark Murphy,Chico Freeman, Keith Copeland, Armen Donelian, JD Walter, Jonathan Kreisberg, AndyMiddleton, Rick Peckam, Ricky Ford και Ran Blake αλλά και από την Ευρώπη και τις Σκανδιναυικές χώρες όπως οι: Christy Doran, Erik Ineke, Ronan Guilfoyle, Francois Theberge,Bruno Tommaso, Charlie Miklin, Theodosii Spassov, Stephane Galland, Michel Hatzigeorgiou,Gianni Lenoci, Günter Sommer, Jarmo Savolainen, Jukkis Uottila.

Για την καλλιτεχνική και ακαδημαϊκή του δράση του απονεμήθηκε το Artist/Scholar Grant από το Ίδρυμα Fulbright (2007). To 2013 και το 2016 επιλέχθηκε από το Inamori Foundation της Ιαπωνίας ως μέλος του εκλεκτορικού σώματος για την απονομή του Kyoto Prize in Music.

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά διοργανώνεται από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και την Διεύθυνση του Αχιλλείου Μουσείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αχίλλειο: Μουσικά Δρώμενα 2021», στις 21 Αυγούστου 2021. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Αχιλλείου Ανακτόρου και η είσοδος είναι 10 Ευρώ ως αντίτιμο της εισόδου στο μουσείο. Ώρα προσέλευσης 19.00, ώρα έναρξης της συναυλίας 20.30 .

Θέτοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία όλων, θα τηρηθούν
αυστηρά όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εκδήλωση είναι 100 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατά την είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση.
Στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί απόσταση 1.5μ. ανά κάθισμα.
Δεν θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα.
Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας, επικοινωνώντας στα τηλέφωνα 6937057268 – 6947029005.