Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλήρες δίκτυο από τον Δήμο Κεντρ.Κέρκυρας για την πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες

SEATRACK
13 Αυγούστου 2021 / 12:05

Η Δήμαρχος Κεντρική Κέρκυρας δήλωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για εγκατάσταση τριών ακόμα seatrac και ενός συστήματος πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με πρόβλημα όραση

ΚΕΡΚΥΡΑ. O Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας μετά τα 14 αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης προχώρησε στην εγκατάσταση τριών Seatrac στις παραλίες της Δασιάς του Ύψου και της Παλαιοκαστρίτσας.

Πρόκειται μία μη μόνιμη αυτόνομη εγκατάσταση για άτομα με αναπηρία, με κινητικές δυσκολίες και ηλικιωμένους. Είναι ένας μηχανισμός αποτελούμενος από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό.
 
Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα όλων και ο Δήμος μας συνεχίζει να πρωτοπορεί με εγκαταστάσεις στο σύνολο των προσβάσιμων παραλιών του.
 
Υπάρχει σχεδιασμός για δημιουργία πρότυπων δράσεων και παροχών σε κεντρικές και πολυσύχναστες παραλίες όπως στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας εκτός του seatrac υπάρχουν ήδη 3 αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης και αντίστοιχα στην παραλία της Δασιάς υπάρχουν 2 αμαξίδια και ένα seatrac.
 
Εκτός αυτών υπάρχουν εγκαταστημένα αμαξίδια στις παραλίες του Μον Ρεπό, των Αλυκών, στα Γουβιά, στο Μπαρμπάτι, στην Γλυφάδα και στα Διαπόντια στους Οθωνούς και στη Ερείκουσα.
 
Ο Δήμος εξασφάλισε σε συνεργασία με την ΤΟΒΕΑ και προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα seatrac και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο. Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία!
 
Η Δήμαρχος Κεντρική Κέρκυρας δήλωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για εγκατάσταση τριών ακόμα seatrac και ενός συστήματος πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με πρόβλημα όρασης με την τοποθέτηση ειδικού ηχητικού συστήματος ώστε να μπορούν να κολυμπήσουν με πλήρη αυτονομία σε παραλία της πόλης.
 


Τέλος ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές δράσεις, φιλικές για τα άτομα με αναπηρία με δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης, με παράλληλο σχεδιασμό συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης που αφορά στον έλεγχο και διατήρηση των θέσεων, την κατασκευή νέων ραμπών στο νέο ιστό της πόλης σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας και την δημιουργία “έξυπνης’’ εφαρμογής περιήγησης σε προσβάσιμες διαδρομές στην Παλιά Πόλη μέσω κινητών και tablet.