Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ευθύνης ως βουλευτής αποχώρησα από τον Ι.Ν. θεωρώντας ότι πράττω το σωστό

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
11 Αυγούστου 2021 / 11:04

Η σημερινή εικόνα, δεν συνιστά παράδειγμα συμβατό με την κοινωνική αλληλεγγύη, και γι’αυτό και μόνον το λόγο και αποχώρησα από τον Ιερό Ναό.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Με  μεγάλη ευχαρίστηση προσήλθα για  να συμμετάσχω στις σημερινές θρησκευτικές τελετές που τελούνται εντός του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, όπως πράττω πολλές δεκαετίες τώρα. Δυστυχώς  όμως, με την είσοδο μου στον Ιερό Ναό διαπίστωσα ότι η κατάσταση ήταν ασφυκτική από άποψη πλήθους πιστών μη τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. 
 
Έτσι για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ευθύνης ως βουλευτής αποχώρησα θεωρώντας ότι πράττω το σωστό. 
 
Επιμένω στη θέση των επιστημόνων και των υγειονομικών υπηρεσιών έστω και αν δεν γίνομαι αρεστός. Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και δυστυχώς και οι θάνατοι. Χτες, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ήταν 4.181 και 64 στην Κέρκυρα.

Είναι πρωτίστης σημασίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται με ευλάβεια. Η σημερινή εικόνα, δεν αποτελεί καλό παράδειγμα, ειδικά μια τέτοια ημέρα μεγάλης γιορτής για την Κέρκυρα, που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο νησί. Δεν αποτελεί ούτε καλή πρακτική προστασίας της υγείας μας. 
 
Ας συμπεριφερθούμε με τεταμένη την προσοχή μας στην εφαρμογή των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς η αυτοπροστασία μας είναι απόδειξη αλληλεγγύης μεταξύ μας. 
 
Η σημερινή εικόνα, δεν συνιστά παράδειγμα συμβατό με την κοινωνική αλληλεγγύη, και γι’αυτό και μόνον το λόγο και αποχώρησα  από τον Ιερό Ναό. 
 
Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ερμηνείας της στάσης μου θα έχει άλλα κίνητρα και σκοπιμότητες.