Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΕΔΙΝ: Εκδήλωση αφιέρωμα για τον κορυφαίο Φιλέλληνα Λόρδο Μπάιρον

ΠΕΔΙΝ
09 Αυγούστου 2021 / 14:34

Η διαμονή του στην Κεφαλλονιά ήταν ουσιαστική και σημαντική για την οργάνωση της υποστήριξης στον αγώνα των Ελλήνων για Εθνική Ανεξαρτησία.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 στον Κήπο του Νάπιερ στο Αργοστόλι η εκδήλωση-αφιέρωμα “Ο Λόρδος Μπάιρον στην Κεφαλονιά” σε συνδιοργάνωση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ), το Δήμο Αργοστολίου και τον Πολιτιστικό, Λαογραφικό και Ιστορικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης το “Ριφόρτσo”.

Στο χαιρετισμό του ο κ.Αλέξανδρος Παρίσης, Προέδρος ΠΕΔ-ΙΝ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η διαμονή του Λόρδου Μπάιρον στην Κεφαλονιά ήταν ουσιαστική και σημαντική για την οργάνωση της υποστήριξης στον αγώνα των Ελλήνων για Εθνική Ανεξαρτησία. Όπως είπε, πρέπει πάντοτε "να τιμάμε την ιστορία μας, τους αγώνες του λαού μας, τους ήρωες μας και βεβαίως τους Φιλέλληνες που προσέφεραν στην εθνική μας προσπάθεια. Ο Λόρδος Μπάιρον, ρομαντικός ποιητής, ιδεολόγος και οραματιστής είναι κορυφαίος Φιλέλληνας", επισήμανε ο κ.Παρίσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της επετείου για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ-ΙΝ) συμμετείχε ως συνδιοργανωτής.