Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: Το νέο φυλάκιο Οθωνών ενισχύει την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα

Οθωνοί
03 Αυγούστου 2021 / 15:54

«Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προχώρησε σε εξεύρεση του κτηρίου που θα στεγάσει το φυλάκιο και πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραχώρησή του»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού του ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, του Περιφερειακού Διοικητή Λιμενικού. Αχριπλοίαρχου Ευρυβιάδη Σαπουνά, υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Στρατού, του Βουλευτή Στέφανου Γκίκα, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και εκπροσώπων των αρχών του τόπου μας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του Στρατιωτικού Φυλακίου Οθωνών από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προχώρησε σε εξεύρεση του κτηρίου που θα στεγάσει το φυλάκιο και πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραχώρησή του. Παρόντες στα σημερινά εγκαίνια ήταν επίσης η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα καθώς και ο Αντιδήμαρχος Μίμης Κατέχης και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών των Διαπόντιων νησιών μας.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, έχω την χαρά να απευθύνω χαιρετισμό στα εγκαίνια του πρώτου Στρατιωτικού Φυλακίου στα Διαπόντια νησιά μας.

Σήμερα βρισκόμαστε κοντά σε ανθρώπους που είναι επιλογή τους να ζουν σε αυτό εδώ το ακριτικό και ευλογημένο νησί. Με τη στάση τους αυτή,  κρατούν ζωντανά τα νησιά μας.

Η δημιουργία στρατιωτικού φυλακίου στους Οθωνούς, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων μας. Ενισχύει όμως και την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας την οποία εγγυάται το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεών μας που έχει αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων μας.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Δήμος μας βρέθηκε σε τόσο στενή και αγαστή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Ενός στόχου ο οποίος αποτελούσε προτεραιότητα για μας και γι' αυτό εργαστήκαμε μεθοδικά και υπεύθυνα για την ευόδωσή του σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ.

Η Δημιουργία Στρατιωτικού Φυλακίου, αποτελεί αίτημα χρόνων, το οποίο θεωρήσαμε ότι είναι χρέος μας να ικανοποιηθεί. Για το σκοπό αυτό προχωρήσαμε άμεσα σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν από την πλευρά μας ως Δήμος.

Όμως, καθοριστική ήταν η συμβολή πολλών ανθρώπων από πλευράς του Σώματος Στρατού τους οποίους οφείλω να μνημονεύσω και να ευχαριστήσω. Ειδικότερα,
Ευχαριστώ τον αξιότιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος μετά την επίσκεψή του τον περασμένο Μάρτιο στο νησί τήρησε τη δέσμευσή του για την ίδρυση του φυλακίου και προχώρησε άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Επίσης, τον Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αναστάσιο Σπανό καθώς και τον Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο κ. Χρήστο Σιορέντα για την εκτέλεση του έργου αυτού. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική και τους ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία.

Οφείλω να ευχαριστήσω και τον αντιδήμαρχο κ. Μίμη Κατέχη ο οποίος κυριολεκτικά ήταν “πάνω” από το έργο αυτό το διάστηκα καθώς και τον Πρόεδρο, το Τοπικό Συμβούλιο των Οθωνών και την τοπική κοινωνία.

Επίσης, τον Βουλευτή κ. Στέφανο Γκίκα ο οποίος στήριξε την προσπάθεια αυτή.
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, δηλώνω απερίφραστα ότι ήταν και θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης όπου απαιτηθεί.”