Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε το στρατιωτικό φυλάκιο Οθωνών στο δυτικότερο άκρο της Ελλάδας (video - pics)

Οθωνοί
03 Αυγούστου 2021 / 12:06

ΟΘΩΝΟΙ. Παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση έγινε σήμερα η τελετή εγκαινίων του νέου Στρατιωτικού Φυλακίου Οθωνών.

Το Φυλάκιο υπάγεται στην 8Η ΜΠ Ταξιαρχία και σε αυτό θα υπηρετεί μόνιμα στρατιωτικός ιατρός.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Διοικητής Α' Στρατιάς Ηπείρου Αντιστράτηγος Π. Δεμέστιχας, ο Διοικητής 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Χ. Σορέντας,ο Διοικητής Γ' Περιφερειακής Διοικησης Λ. Σ. Ελληνικής Ακτοφυλακής Ε. Σαπουνάς

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, ενώ την κορδέλα έκοψαν συμβολικά, μαζί με την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η Δήμαρχος Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. 






«Η Ελληνική Σημαία κυματίζει περήφανα στο ακριτικό Φυλάκιο των Οθωνών - που έχει υπό την ευθύνη του όλα τα Διαπόντια Νησιά - και αυτό μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια» δηλώνει ο Στέφανος Γκίκας. 
Ο σχεδιασμός είχε γίνει από το 2020, όπως και για φυλάκιο στη Γαύδο -το νοτιότερο σημείο της Επικράτειας- το οποίο είχε λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Φυλάκιο των Οθωνών χρειάστηκε περισσότερο χρόνο και η ολοκλήρωσή του αναμενόταν μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Η παραχώρηση δημοτικού κτηρίου στο ΓΕΣ έγινε με απόφαση δημοτικού συμβουλίου πολύ πρόσφατα και το φυλάκιο ήδη λειτουργεί.