Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Δημοτικό Θέατρο οι παραστάσεις από 27/07 έως και 05/08 του Μον Ρεπό

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
24 Ιουλίου 2021 / 13:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα για το θέατρο του Μον Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση για τον νέο χώρο διεξαγωγής των θεατρικών παραστάσεων που είχαν προγραμματιστεί να ανέβουν από τις 27/07 έως και τις 05/08 στο θέατρο "Ρένα Βλαχοπούλου" στο Μον Ρεπό εξέδωσε το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Οι 9 παραστάσεις για το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν τελικά στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕΚ βρίσκεται εν αναμονή του πορίσματος της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών, λόγω του τεχνικού ζητήματος που παρουσιάστηκε στο ανοιχτό θέατρο του Μον Ρεπό, καθώς εντοπίστηκαν φθορές σε σημεία της εξέδρας, με αποτέλεσμα να έχουν ακυρωθεί ήδη δυο παιδικές παραστάσεις. Ωστόσο από τις 27 Ιουλίου και μετά τα πράγματα πιέζουν, καθώς οι παραστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη με γνωστούς καλλιτέχνες και συμφωνίες που έχουν κλειστεί εδώ και καιρό.

Όπως ανέφερε στο "enimerosi.com" ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δημήτρης Κατέχης το πόρισμα θα ανακοινωθεί επίσημα την Δευτέρα, ωστόσο μετά την εκτεταμένη έρευνα που διενήργησαν κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών και της πολεοδομίας διαπιστώθηκαν ότι "πρέπει να γίνουν μικρές παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία που εδράζονται τα καθίσματα στην ξύλινη εξέδρα, ώστε να παραδοθεί ο χώρος με ασφάλεια. Μέσα σε 10 ημέρες εκτιμάμε ότι θα έχει αποκατασταθεί η βλάβη, που εμφανίστηκε λόγω και των καιρικών συνθηκών με τις βροχοπτώσεις", ανέφερε ο ίδιος.

Η αρχική βλάβη που οδήγησε στον εκτεταμένο έλεγχο ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε φθορά σε σημείο της εξέδρας, στο πλαίσιο προετοιμασίας και συντήρησης του χώρου που πραγματοποιείται πριν από κάθε παράσταση. Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε αναγκαίο να ελεγχθεί όλο το θέατρο, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των φθορών και πως μπορεί να γίνει η αποκατάστασή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας

"Το ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα νέα δεδομένα που εκτάκτως ανέκυψαν λόγω του υφιστάμενου τεχνικού ζητήματος στο θέατρο "Ρένα Βλαχοπούλου", στο Μον Ρεπό και την άμεση ανταπόκριση των διοικητικών μηχανισμών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις του από 27/7 έως και 5/8 στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα,.
 Συνεπώς η είσοδος επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ενώ οι ανήλικοι αρκεί να επιδείξουν αρνητικό self test υπογεγραμμένο από έναν γονέα τους. Έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι οι συντελεστές των προγραμματισμένων παραστάσεων και αναμένουμε τις τελικές ενέργειες τους ούτως ώστε να διεξαχθούν οι παραστάσεις στις προγραμματισμένες ημερομηνίες"

                              Η πρόεδρος του ΔΙΑΠΕΘΕ Κέρκυρας
                                           Τζάννε Παναγιώτα.
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.