Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στίβος: Χρυσό για την Ηρώ Βραδή στη Λεμεσό

Άλμα επι κοντώ
22 Ιουλίου 2021 / 12:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ. Στο Λανίτειο Στάδιο έγινε η συνάντηση Ελλάδας/Κύπρου για αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 με το κερκυραϊκό χρώμα

να μη λείπει, αφού εκεί βρέθηκε η Ηρώ Βραδή και ο προπονητής της Παύλος Σκορδίλης.

Και ουσιαστικά αλλά και τυπικά, ήταν ο τελευταίος φετινός αγώνας για την Ηρώ, η οποία έκανε μια εξαιρετική χρονιά, με διακρίσεις και μετάλλια στους Πανελληνίους αγώνες, με ατομικά ρεκόρ και κυρίως με δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το αύριο, αφού το μέλλον της ανήκει και θα λέγαμε ότι είναι το επόμενο παιδί του Παύλου Σκορδίλη με δυνατότητες τα επόμενα χρόνια να φτάσει πολύ ψηλότερα.

Η Ηρώ στον καθιερωμένο πλέον αυτόν αγώνα, ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και πήρε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, αφού ξεπέρασε τα 3,70μ. με τη δεύτερη προσπάθεια και μόνη της πλέον συνέχισε στα 3,90μ. αλλά δεν τα κατάφερε, δεν είχε άλλωστε και νόημα να ζοριστεί περισσότερο. Στη δεύτερη θέση η Κύπρια Στεφανία Σερμπάν με 3,60μ. και στην τρίτη με την ίδια επίδοση η Αμαλία Φλώρου-Δημητριάδου.

Σίγουρα ένα μετάλλιο ή ένα κύπελλο, σε κάθε αγώνα είναι σημαντικό και η Ηρώ έχει αρχίσει να γίνεται συλλέκτης διακρίσεων, ενώ είναι μόλις 17 ετών και το μέλλον είναι μπροστά της, υπό μία σημαντική προϋπόθεση, ότι χρειάζεται όπως και τα άλλα παιδιά, έναν στεγασμένο χώρο για προπονήσεις τον χειμώνα και όσο κωφεύουν οι υπεύθυνοι τόσο κλέβουν και τα όνειρα των παιδιών και τους στερούν τη διάκριση, παρ’ ότι είναι ικανά.

Πάνω από 40 χρόνια ο ΚΓΣ περιμένει το κλειστό στις Αλυκές, πάνω από 40 χρόνια κρατάει ο αγώνας των προπονητών και των ανθρώπων του στίβου για ένα έστω ελαφρύ σκέπαστρο στο ΕΑΚΚ πίσω από την κερκίδα, αλλά και εδώ, από την εκάστοτε διοίκηση το «παραμύθι» καλά κρατεί. Βέβαια με την έλευση πέρυσι του Αυγενάκη, θα «κάλυπταν» με μπαλόνι τα γήπεδα έξω από το κλειστό του ΕΑΚΚ, αλλά το παραμύθι δεν έχει τέλος, συνεχίζεται.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια