Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ: «Μην ταξιδεύετε στο Ηνωμ. Βασίλειο»

Βρετανία
20 Ιουλίου 2021 / 12:36

Τη Δευτέρα εξέδωσαν αυστηρή οδηγία για το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 σε αυτήν τη χώρα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ (Reuters) - Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου (Επίπεδο 4) τέθηκε η Βρετανία από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC). Τη Δευτέρα εξέδωσαν αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία για το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 σε αυτήν τη χώρα.

"Εάν πρέπει να επισκεφθείτε το Ηνωμένο Βασίλειο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν ταξιδέψετε", είναι η οδηγία του CDC, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε "Μην ταξιδεύετε στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του COVID-19."

Από την μεριά της η Βρετανία επιτρέπει τις αφίξεις από τις ΗΠΑ, αλλά απαιτεί καραντίνα 10 ημερών κατά την άφιξη και δύο τεστ COVID-19.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και των αεροπορικών εταιρειών δεν αναμένουν την άρση των περιορισμών για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου έως τον Αύγουστο το νωρίτερο - και προειδοποιούν ότι οι περιορισμοί είναι πιθανόν να διαρκέσουν και περισσότερο.