Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ασφαλής προορισμός» παραμένει για τους Βρετανούς η Ελλάδα

Βρετανία
28 Αυγούστου 2020 / 11:07

«Ανάσα» για τον ελληνικό Τουρισμό, η ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, που διατηρεί τη χώρα μας στη λίστα των ασφαλών προορισμών για τους Βρετανούς τουρίστες - Δεν απαιτείται 14ήμερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα

ΛΟΝΔΙΝΟ.  Στη λίστα με τις χώρες, οι οποίες θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί για τους Βρετανούς εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, μετά την τελευταία ανακοίνωση από το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO), του Υπουργείου Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται ασφαλώς για ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία παραμένει στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για τους Βρετανούς τουρίστες.
Πρακτικά η παραμονή της Ελλάδας στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου σημαίνει ότι όλοι όσοι επιστρέφουν στη Γηραιά Αλβιώνα από τη χώρα μας δεν χρειάζεται να αυτοπεριοριστούν (καραντίνα) για διάστημα 14 ημερών.



Οι Βρετανοί, με την τελευταία ανακοίνωση του Γραφείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας (FCO ), του Υπουργείου Εξωτερικών, αφαίρεσαν από την εν λόγω λίστα, την Ελβετία, τη Τσεχία και την Τζαμάικα και ως εκ τούτου οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές τις τρεις χώρες μετά τις 4 π.μ. το Σάββατο (29/8) θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες βγήκαν εκτός «ασφαλούς λίστας» η Γαλλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κροατία.

Στον αντίποδα, ασφαλής προορισμός θεωρείται πλέον η Κούβα.

Το κριτήριο για τον χαρακτηρισμό από βρετανικής πλευράς ενός προορισμού ως «ασφαλής» είναι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το οποίο έχει τεθεί ως κατώτατο όριο.

με πληροφορίες από gov.uk / bbc.com