Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑΣΥ: Μετά το διαρκές έγκλημα στον Ερημίτη, άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σε εξέλιξη

ΛΑΣΥ
17 Ιουλίου 2021 / 09:22

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνταχθεί με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κερκυραϊκού λαού και να ταχθεί ανεπιφύλακτα ενάντια στην «επένδυση» στη Λιμνοθάλασσα Αντινιώτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τουριστική επένδυση στην λιμνοθάλασσα Αντινιώτη φέρνει ως θέμα για συζήτηση και απόφαση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στις 23 και 24 Ιουλίου η ΛΑΣΥ. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνταχθεί με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κερκυραϊκού λαού και να ταχθεί ανεπιφύλακτα ενάντια στην «επένδυση» που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην καταστροφή και του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου που, ακόμη, παραμένει αλώβητος στη Βόρεια Κέρκυρα. Καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να απαιτήσει από την Γενική Διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων (ΓΔΣΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μην εγκρίνει την «επένδυση» και να εφαρμοστεί η υπάρχουσα Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και οι προβλεπόμενες για τη συγκεκριμένη Ζώνη NATURA χρήσεις γης.

Επιπλέον, απαιτεί από την Περιφερειακή Αρχή να δώσει αμέσως στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ερευνών που αφορούν όλες τις παράνομες πράξεις και ενέργειες που έγιναν στον Ερημίτη.

Όπως επισημαίνει, η παράταξη, η Λαϊκή Συσπείρωση με επερωτήσεις της, επανειλημμένα, ζήτησε να ενημερωθεί το Π.Σ. και ο Κερκυραϊκός Λαός για τα πορίσματα των ερευνών ( δασικής υπηρεσίας, ΔΑΕΕ, ΚΕΠΠ, καταγγελία Λιμενικής Αστυνομίας κλπ.), αλλά η Περιφερειακή αρχή, καλύπτοντας πλήρως τις έκνομες ενέργειες των «επενδυτών» της NCH Capital, με απίθανες δικαιολογίες αρνήθηκε, επί της ουσίας, την ενημέρωση αυτή. Μετά από όλα αυτά δεν προκαλεί έκπληξη σε κανένα το γεγονός πως ακόμα και τώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, η NCH Capital συνεχίζει το καταστροφικό της έργο μέσα στην ζώνη απορροής της Βρωμολίμνης.
"Η πλήρης κάλυψη που παρέχεται στους «επενδυτές» από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή, όπως ήταν φυσικό, άνοιξε την όρεξη «επενδυτών» και για άλλες περιοχές- φιλέτα, εξίσου απείρου κάλλους με τον Ερημίτη. Σειρά, τώρα, παίρνει ξανά η λιμνοθάλασσα Αντινιώτη (NATURAGR 2230001), ο τελευταίος δηλ. πνεύμονας πρασίνου που απέμεινε αλώβητος στη Βόρεια Κέρκυρα μετά τα καταστροφικά πλήγματα που δέχεται το οικοσύστημα του ΕΡΗΜΙΤΗ", επισημαίνει μεταξύ άλλων.