Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑΣΥ Κ.Κέρκυρας: Καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας των νέων βρεφικών σταθμών

ΛΑΣΥ
02 Μαρτίου 2022 / 16:10

Σε 4θέσιο από 5θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Δουκάδων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Δουκάδων αλλά και την έναρξη λειτουργίας των νέων βρεφικών σταθμών στην πόλη της Κέρκυρας φέρνει με ερώτησή της στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας η ΛΑΣΥ.

 Για το μεν πρώτο, τονίζει ότι παρότι εξυπηρετεί τις ανάγκες μόρφωσης των μαθητών από όλα τα γύρω χωριά της περιοχής (αφού κατά το παρελθόν είχε ήδη γίνει συγχώνευση με το σχολείο Σκριπερού, ενώ και άλλα σχολεία είχαν ήδη κλείσει), ωστόσο με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και χωρίς μεγάλη μείωση του αριθμού των μαθητών έγινε μείωση του διδακτικού προσωπικού, υποβαθμίζοντας το σχολείο από 5θέσιο σε 4θέσιο.

Οσον αφορά την έναρξη λειτουργίας των νέων βρεφικών σταθμών επισημαίνει ότι ακόμη δεν βρίσκονται σε λειτουργία με αποτέλεσμα είτε κάποιες οικογένειες να πάνε τελικά σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, που σημαίνει νέα επιβάρυνση στον οικογενειακόπροϋπολογισμό,είτε κάποιες τελικά να κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι βρίσκοντας άλλες λύσεις.


Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
  • Γιατί και από ποιον αποφασίστηκε η υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Δουκάδων από 5θέσιο σε 4θέσιο;
  • Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στη ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος να σταλεί 5ος δάσκαλος (μόλις 3-4 μήνες έχουν απομείνει για τη λήξη της σχολικής χρονιάς);
  • Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε άμεσα να αποκατασταθεί το πρόβλημα;
  • Που οφείλεται η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και πότε προβλέπεταιαυτή;
  • Πόσα βρέφη θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν αυτοί οι 2 βρεφικοί σταθμοί όταν θα είναι έτοιμοι;
  • Ποια μέτρα θα πάρει ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των βρεφονηπιακών σταθμών σε προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας ώστε να μην συντηρείται το απαράδεκτο καθεστώς ανασφάλειας και ομηρίας των ελαστικών σχέσεων εργασίας;



Τις δυο ερωτήσεις υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μπορμπότης Γιάννης, Γιάννης Πιέρρης και Μυρσίνη Χαραλάμπους.