Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη στο San Giacomo (video)

Σοφία Ζαχαράκη
16 Ιουλίου 2021 / 15:26

Η Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τη κ. Ζαχαράκη για την επίσκεψη, στάθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που είχε μαζί της το περασμένο διάστημα, για θέματα τουρισμού, όπως η σχολή Ξεναγών και το Ι.Ε.Κ τουρισμού, και εξήρε την ανταπόκριση του Υπουργείου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την  υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, υποδέχθηκε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα,  πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της επίσκεψης  της κ Ζαχαράκη στην Κέρκυρα, σήμερα Παρασκευή  και αύριο Σάββατο, που θα έχει   συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς (επαγγελματίες τουρισμού, εστίαση) αλλά και τους φορείς της αυτοδιοίκησης.





Την Υφυπουργό συνόδευε ο Βουλευτής Κέρκυρας της  Ν.Δ Στέφανος Γκίκας.
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν  στα τοπικά Μ.Μ.Ε, η Δήμαρχος, αφού   ευχαρίστησε τη κ. Ζαχαράκη για την επίσκεψη, στάθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που είχε μαζί της το περασμένο διάστημα,  για θέματα τουρισμού, όπως η σχολή Ξεναγών και το Ι.Ε.Κ τουρισμού, και εξήρε την ανταπόκριση του Υπουργείου.
“Με την δημιουργία της Σχολής Ξεναγών στο νησί μας,  αλλά και τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Ι.Ε.Κ Τουρισμού, το οποίο έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και παίζει καθοριστικό ρόλο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, η Κέρκυρα μπαίνει στο χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης, εκεί που δικαιωματικά πρέπει να είναι ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς”, επεσήμανε  η Δήμαρχος.  
 
Στην συνέχεια η κ. Υδραίου  αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για την ενίσχυση των υποδομών και κατ’  επέκταση του τουριστικού προϊόντος,  που αποτελεί το βασικό παράγοντα της τοπικής  οικονομίας. Κλείνοντας η  Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά την κ. Ζαχαρακη,  κάλεσε τους δημότες  να τηρούν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία  και να εμβολιαστούν, όσοι δεν έχουν εμβολιστεί μέχρι σήμερα.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης  Βαρούχας και η αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου.