Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20: Εκτός τελικών ο Σπύρος Ντουραχάνης

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ20: Εκτός τελικών ο Σπύρος Ντουραχάνης

Ο Σπύρος Ντουραχάνης λίγο πριν την εκκίνηση

ΤΑΛΙΝ. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 που ξεκίνησε την Πέμπτη 15/7 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18/7

16
Ιουλίου / 2021

έχει και κερκυραϊκό χρώμα, αφού μετέχει με τα χρώματα της Ελλάδας ο Σπύρος Ντουραχάνης του ΑΟ Κέρκυρα 2015.

Ο 18χρονος που έχει προπονητή τον Φίλιππο Τάντη, παλιό αθλητή του ίδιου αγωνίσματος με τον Κ.Γ.Σ. πήγε περισσότερο για την εμπειρία, αφού παρ’ ότι τον Μάιο έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 1.50.99, ήταν μόλις στην 26η θέση της λίστας με βάση το ρεκόρ του από τους 28 αθλητές που ήταν να πάρουν μέρος.

Ο προκριματικός ορίστηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Ιουλίου και έγινε σε τέσσερις σειρές των 7 αθλητών, με τον Σπύρο να είναι στην 3η σειρά, έχοντας όλους αντιπάλους με καλύτερο χρόνο από αυτόν, πράγμα που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό του για να κάνει ένα καλό πλασάρισμα, που ήταν και το ζητούμενο.

Ο Σπύρος κυνήγησε μια θέση στην πρώτη τριάδα, μετά τα 600 μέτρα κατάφερε να ανέβει και να φτάσει στην 4η θέση, μπήκε στην τελική ευθεία, αλλά εκεί έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε τελευταίος στη σειρά του με χρόνο 1.54.14, μακριά από το φετινό του ρεκόρ. Στη σειρά του πέρασαν ο Βρετανός Johnson  με χρόνο 1.52.89, o Πολωνός K. Roznicki με 1.52.77 και ο Ισπανός  D. Carranza με 1.52.88.  Να σημειώσουμε ότι με το χρόνο που έκανε ήταν 25ος στην τελική κατάταξη.

Για τον Σπύρο αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη του εμπειρία από τέτοιους σπουδαίους αγώνες, έχει το μέλλον μπροστά του και ο κερκυραϊκός στίβος περιμένει πολλά από αυτόν. Μια πρόκριση θα τον ανέβαζε ψυχολογικά, αλλά στον αθλητισμό υπάρχουν μεταπτώσεις και συμβαίνουν αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πολωνός  K. Roznicki με φετινό ρεκόρ 1.44. 51 ήταν πάνω από 8 δευτερόλεπτα πίσω από το ρεκόρ του. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ